avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit pentru cumpararea autoturism persoana fizica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit pentru cumpararea autoturism persoana fizica

BUNA ZIUA, IN URMA CU 3 ANI AM FACUT UN CREDIT PE 4 ANI LA PROCREDIT BANK PENTRU ACHIZITIONAREA UNUI AUTOTURISM SH.3 ANI AM PLATIT REGULAT FARA O ZI DE INTARZIERE IAR ACUM CA AM RAMAS FARA SERVICIU SUNT IN IMPOSIBILITATE DE PLATA.MAI AM DE ACHITAT 17000 RONI. MASINA ESTE TRECUTA PE NUMELE MEU GARANTIND LA BANCA CU ACEASTA.IN URMA CU 3 LUNI, INAINTE SA RAMAN FARA SERVICI MASINA AM VANDUT-O IAR CU BANII LUATI PE EA AM PLATIT ALTA BANCA.MENTIONEZ CA ANUL ACESTA MAMA MEA A DECEDAT URMAND CA EU SA FAC SUCESIUNEA CASEI FARA A AVEA ALTI MOSTENITORI.INTREBAREA MEA ESTE POATE BANCA SA IMI EXECUTE APARTAMENTUL IN CAZUL IN CARE NU MAI POT SA PLATESC DATORIA LA BANCA SI FARA SA FAC SUCCESIUNE LA CASA SAU IN CAZUL IN CARE O FAC CERTIFICATUL DE MOSTENITOR SE POATE ATACA ?
CAND AM SEMNAT CONTRACTUL DE CREDIT LA BANCA A SEMNAT SI MAMA MEA CA GIRANT SI PRIETENA MEA
MENTIONEZ CA NU DORESC SA AJUNG IN ACEASTA SITUATIE , SA NU IMI MAI PLATESC CREDITUL DAR SA PRESUPUNEM CA NU IMI MAI GASESC UN LOC DE MUNCA VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS SI MA SCUZATI DACA NU MAM FACUT DESTUL DE INTELES DAR TREC PRINTR-O PERIOADA FOARTE DIFICILA INCA O DAT IMI CER MII DE SCUZE CU STIMA LUCIAN
Cel mai recent răspuns: maatrix , utilizator 13:24, 30 Martie 2009
banca poate sa execute atat bunurile dvs. cat si ale girantilor . In calitate de girant si dvs. de titular de contract, banca se poate informa asupra mostenitorilor ramasi dupa mama si sa treaca la executare asupra casei ramase de la mostenire.
verificati daca, pe perioada creditului, aveati voie sa vindeti masina, nu era un drept de gaj acolo?
In orice caz, toate lamuririle le veti obtine citind contractul si discutand direct cu banca, in vederea unei reesalonari a creditului; la cerere e bine sa atasati toate dovezile din care sa rezulte situatia materiala actuala.
Situatia mi se pare destul de complicata daca ati garantat la banca cu autoturismul cartea de identitate a acestuia se afla la banca, se pune intrebarea cum ati putut vinde autoturismul fara carte, nu cumva ati facut ceva lucruri de care sa puteti fi incriminat in penal.In opinia mea cel mai bine ar fi sa angajati un avocat
In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspuns .Deci: eu am facut la aceasta banca credit auto , am cumparat o masina second hand iar banca mia cerut o copie dupa cartea de identitate doar atat, talonul si cartea masinii ramanind in posesia mea intradevar in contract se stipula ca nu pot vinde masina dar nu am avut ce sa fac ca era urgent sa achit cealalta banca.De mentionat ca masina pe care am vandut-o nu sa facut cu acte ea fiind vandut-a la un var de al meu eu doar luind banii dar in acte ea apare tot a mea am vorbit ulterior cu varul meu si a fost de acord ca sa nu facem actele decat cand termin ratele la banca
Problema pentru varul dvs., deoarece masina este grevata de dreptul de gaj al bancii, indiferent in mainile cui s-ar afla, conform dispozitiilor legale in materie de gaj.
Conform legii dvs. aveati dreptul sa vindeti masina chiar daca este gajata, deci nu exista implicatii penale aici cum s-a scris mai sus. Singura problema aici este ca dvs. ati incalcat dispozitia contractuala prin care va obligati sa nu instrainati masina si banca ar putea sa va retraga tot creditul pentru reaua dvs. credinta in raport cu banca.
In opinia mea, trebuie sa mergeti cat mai repede la banca si sa faceti cerere scrisa de reesalonare a creditului si de acordare a unei perioade de gratie. Anexati dovezi in privinta pierderii locului de munca - o copie dupa decizia de disponibilizare de la fostul serviciu de exemplu.

Daca nu platiti banca va va executa silit pe dvs., pe prietena dvs., si pe mostenitorii mamei dvs. care si ea a avut calitatea de girant. Faptul ca dvs. nu va faceti succesiunea dupa mama nu va ajuta cu nimic, in Cf imobilul figureaza pe numele acesteia si banca poate sa faca acte de executare silita.
pai daca eu am garantat cu masina nu poate sa-mi ia doar masina de ce trebuie sa mai execute si pe prietena mea si pe mama ca datoria la banca mai e de dor 170 de milioane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor florin75 florin75 Fratele meu a girat cu o masina un prieten (asa zis) si acum are restante de 250 zile si e pus pe lista biroului executorului judecatoresc , el a decedat, ce ... (vezi toată discuția)
Semnatura contract cu titlu executoriu ,nefiind in deplinatatea facultatilor mintale maatrix maatrix Buna ziua am mai scris in acest forum si dupa cum bine se stie sunt si eu in procedura de executare silita problema este ca acum m-iam dat seama de ceva deci ... (vezi toată discuția)
Credit pentru pensionari dupa decesul acestora kpax kpax Buna ziua. In cazul meu. Mama a avut un credit pt pensionari fara giranti sau ipoteca, cu asigurare in caz de deces, garantat cu contul in care i se vira ... (vezi toată discuția)