avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Credit pentru pensionari dupa decesul acestora
Discuție deschisă în Executare silită

Credit pentru pensionari dupa decesul acestora

Buna ziua.
In cazul meu. Mama a avut un credit pt pensionari fara giranti sau ipoteca, cu asigurare in caz de deces, garantat cu contul in care i se vira pensia.
Creditul s-a platit aprox 2 ani, dupa care mama a decedat [acum un an]. Am prezentat la banca certificatul de deces si fisele medicale constatatoare. Pe parcursul anului am tot primit instiintari cum ca asiguratorul nu plateste bancii despagubirea pt ca nu are toate datele medicale. Dar acestea nu puteau fi furnizate, in conformitate cu legea 46/2003, privind "Dreptul la confidenţialitatea informaţiilor şi viaţa privată a pacientului". Si citez din cap.4 Art. 21. - "Toate informaţiile privind starea pacientului, rezultatele investigaţiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidenţiale chiar şi după decesul acestuia." Doctorii au refuzat sa faca o ilegalitate. Cum isi permite banca sa ma oblige spre o ilegalitate?!?! Ultima somatie a venit chiar pe numele defunctei. Intrebarea este, ma poate ataca banca pe mine in calitate de fiu sau apartamentul ramas de pe urma ei?
Mentionez ca apartamentul este inca pe numele mamei, dar nu este intabulat. Iar eu am obtinut certificatul de mostenitor de la notar.
Va multumesc cu respect!
Cel mai recent răspuns: kpax , utilizator 13:52, 18 Septembrie 2013
Orice creditor are posibilitatea sa se indrepte impottriva debitorului sau pentru a-si recupera creanta. in calitate de mostenitor, dvs ati mostenit atat activul , cat si pasivul defunctului. Astfel, Banca va poate executa pentru obligatia avuta de defuncta. Pentru a stopa activitatea de hartuire executata de Banca, trebuie sa faceti o plangere la OPC impotriva bancii sia a siguratorului, sa aratati situatia mentionata sau, daca va cheama in judecata sa chemati in garantie pe asigurator. success.
Va multumesc pt raspuns.
Tinand cont ca acest credit de nevoi personale a fost fara garantii imobiliare sau giranti, ci doar cu gaj pe cont, banca sau o firma de recuperari creante, ma poate executa pe mine [fiu] fara o actiune in instanta ? Adica ma poti trezi la usa cu executorul fara o hotarare judecatoreasca de care eu sa stiu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita persoana decedata ??!! irinarotaru irinarotaru Buna ziua ! Mama mea a decedat in urma cu 1 an. Anterior decesului facuse un imprumut bancar, imprumut fara garantii, fara giranti si fara o asigurare in ... (vezi toată discuția)
Transmitere datorii la mostenitori Florin Negrea Florin Negrea parinti mei au facut un credit de nevoi personale in2007 la pireeus bank amindoi fara giranti fara nimic fara gaj tata a murit in 2010 mama trage sa moara m-am ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale fara giranti si garantii - titular decedat Boatca Elena Boatca Elena Titularul acestui credit a decedat in urma unui infarct. Banca a oprit 1200 lei din suma imprumutata (10.000 ron) pt. comisioane si asigurare. Familia nu stia ... (vezi toată discuția)