avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită semnatura contract cu titlu executoriu ,nefiind in ...
Discuție deschisă în Executare silită

semnatura contract cu titlu executoriu ,nefiind in deplinatatea facultatilor mintale

Buna ziua am mai scris in acest forum si dupa cum bine se stie sunt si eu in procedura de executare silita problema este ca acum m-iam dat seama de ceva deci pe scurt recapitulez: am facut un imprumut la banca, pe patru ani am pentru o masina sh am platit 3 ani la rand si acum nu mai pot plati ca nu mai am servici am spus asta la banca ,banca nici nu a vrut sa auda a zis sa platesc sau sa dau o semnatura ca girez cu ceva sa-mi reesaloneze creditul eu nu am vrut samd .Problema e alta, ca mama mea a semnat un contract de garantie cu titlu executoriu,la acest imprumut ,intre timp mama a decedat,in spital fiind bolnava pshihic.In acst contract se stipula ca , "declar pe proprie raspundere ca sunt in deplinatatea facultatilor mentale"ce vreau eu de fapt sa stiu este faptul ca mama fiind bolnava psihic de 22 de ani fara drept de munca si pensionata pe caz de boala psihica se poate sa anuleze cineva acest cotract pe care mama la semnat fiind bolnava psihic? Am semnat si eu un contract cu care giram cu masina cumparata .De ce banca se arunca la apartament care are o valoare mult mai mare decit suma pe care o mai am eu de dat la banca am incercat sa vand masina care in momentul de fata valoreaza cam 4500 de euro eu mai am debit la ei de cca 3500 de euro am scazut la pret dar degeaba nu pot sa vand masina de ce banca nu i-mi ia masina si sa faca ce vor cu ea ca ea reprezinta garantia la banca si inca o data ma repet de ce se arunca la apartament ?Mentionez ca sucesiunea nu e facuta si eu sunt singurul mostenitor .Ajutati-ma si pe mine va rog dati-mi si mie un sfat ce trebuie sa fac ca de platit momentan nu mai pot plati sunt disperat ca pot sa-mi pierd casa pentru o suma pe care anul trecut cand erau toate bune am cheltuit-o in vacanta Va multumesc.LUCIAN.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:38, 22 Mai 2009
Contractul de garantie imobiliara semnat de mama poate fi anulat in instanta pe motivul lipsei discernamantului, dar atentie! acest discernamant trebuia sa lipseasca cu desavarsire, nu sa existe perioade de lipsa si de existenta a discernamantului. Astfel, daca la data semnarii contractului mamei dv. i s-a eliberat in aceeasi zi un certificat medico-legal de existenta a discernamantului, nu prea vad cum ati putea anula contractul...
Va recomand sa angajati un avocat, sa-i aratati actele, sa mergeti la notarul care a incheiat contractul de garantie imobiliara semnat de mama dv. si sa-i solicitati toate actele care au stat la baza incheierii acelui contract. Vedeti daca printre acele acte se numara si certificatul medico-legal (eliberat numai de medicul legist!) care atesta existenta discernamantului mamei in ziua incheierii contractului. Daca exista, nu prea sunt sorti de izbanda, astfel ca veti arunca banii pe un proces cu sanse minime de reusita...or, dv. tocmai de bani aveti nevoie...;)
Deci, in momentul in care mama a semnat acel contract DE GARANTIE REALA MOBILIARA [ACEST ASPECT INCLUDE SI IMOBIL ADICA APARTEMENTUL?] , a semnat la banca care mia acordat acel credit pentru cumpararea autoturismului si se specifica in acel cotract"garanteaza in mod irevocabil cu tot patrimonul acestuia prezent si viitor" acelasi text i-l regasesc si in cotractul semnat de prietena mea deci :1 eu am girat cu masina exista un cotract prin care se precizeaza acest lucru,2 prietena mea la fel a semnat un cotract ca garant in care"garanteaza in mod irevocabil cu intreg patrimoniul sau prezent si viitor" 3 mama a semnat acelasi contract prin care la fel garanteaza cu intreg patrimonul sau intre timp mama a decedat si succesiunea nu este facuta eu fiind singurul mostenitor mama este declarata bolnava psihic de 22 de ani acest lucru banca nu-l stia avea perioade de luciditate si perioade cand trebuia sa o internez in momentul care a semnat mama era lucida eu am acte care dovedesc acest lucru ca mama e bolnava psihic imi sunt de folos aceste acte?Si eu nu inteleg o chestie acum cand am doi giranti care sunt procedurile in cazul in care ajung la executare silita ce executa? masina care este gaj la banca , sau ii executa pe giranti care au garantat cu intreg patrimonul acestora?Ce insemna patrimonul si in ce ordine ii executa sau ne executa pe toti trei e posibil asa ceva cand suma debitorului adica eu este de 4000 de euro?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Mai 2009
maatrix, utilizator
Si vedeti ca am impresia ca ati iesit din termen intrucat e vorba de nulitate relativa a respectivului act juridic.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. se da 1 tata , 60 ani cu diagnostic de dementa si ... Negrulau94 Negrulau94 Buna ziua. Se da 1 tata , 60 ani cu diagnostic de dementa si 2 fice. Fica 1 il ia pe tata si merge la notar, la care face un contract v-c cu intretinere. Din ... (vezi toată discuția)
Credit+fidejusiune karmelika karmelika Sunt imprumutat si am un girant care a semnat atat contractul de credit cat si un contract de fidejusiune cu banca. Acest girant, vrand sa-mi plateasca niste ... (vezi toată discuția)
Credit pentru cumpararea autoturism persoana fizica maatrix maatrix BUNA ZIUA, IN URMA CU 3 ANI AM FACUT UN CREDIT PE 4 ANI LA PROCREDIT BANK PENTRU ACHIZITIONAREA UNUI AUTOTURISM SH.3 ANI AM PLATIT REGULAT FARA O ZI DE ... (vezi toată discuția)