avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit+fidejusiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit+fidejusiune

Sunt imprumutat si am un girant care a semnat atat contractul de credit cat si un contract de fidejusiune cu banca. Acest girant, vrand sa-mi plateasca niste "polite", a cerut in instanta anularea contractului de fidejusiune.
Atat timp cat nu a cerut si anularea sau modificarea contractului de credit care e semnat si de el si prin care isi da acordul sa garanteze creditul, in situatia in care instanta ii anuleaza fidejusiunea raman fara girant? Anularea fidejusiunii poate modifica contractul de credit?
Cel mai recent răspuns: contsters87229171 , utilizator 23:25, 22 Ianuarie 2009
Care este temeiul în care a cerut anularea fidejusiunii? Nu cred că va avea cîştig de cauză.

Oricum, nu aveţi nicio treabă cu asta. E treaba băncii. Anularea se poate cere doar pentru motive existente la data încheierii contractului de fidejusiune, contract în care dumneavoastră nu sunteţi parte.

Nu dumneavoastră rămîneţi fără girant, ci banca rămîne fără patrimoniul acestuia la dispoziţia sa, pentru a-l executa silit dacă nu vă achitaţi datoria.
Daca exista vreo incercare de a anula un contract de fidejusiune reusita - ar fi interesat de vazut ce motive s-au invocat, oricum, acestea tebuie sa fie mai mult decat serioase si sansele de admitere al unei astfel de actiuni sunt minime- eu zic ca puteti sta linistit.
Motivele nu trebuie să fie mai mult decît serioase. Trebuie să facă parte dintre motivele de anulare sau de nulitate absolută prevăzute de lege pentru orice act juridic civil. Cum ar fi cauza ilicită sau imorală, lipsa de cauză, viciile de consimţămînt şi altele. Toate suficient de serioase, în opinia legiuitorului.

=D>
Buna ziua,

eventuala anulare a contractului de fidejusiune nu duce l anularea contractului de credit. Numai daca in contractul facut de banca se prevede o obligatie in sarcina dvs. de a inlocui fidejusorul, in cazul in care acest contract s-ar desfiinta, doar atunci aveti obligatia de a inlocui fidejusorul.

av. Boncu
themis a scris:

Motivele nu trebuie să fie mai mult decît serioase. Trebuie să facă parte dintre motivele de anulare sau de nulitate absolută prevăzute de lege pentru orice act juridic civil. Cum ar fi cauza ilicită sau imorală, lipsa de cauză, viciile de consimţămînt şi altele. Toate suficient de serioase, în opinia legiuitorului.

=D>


Inainte de a tasta replici "acide" ganditi-va ca poate stiam si eu sa enumar acele "motive serioase" care atrag anularea actului juridic.. dar n-am considerat ca este util sa o fac, la fel cum as putea folosi si eu diacriticele dar mi se pare un efort inutil.
Oricum, puteti cita tot cursul de drept civil in posturi, n-am nici o problema cu asta..
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2009
contsters87229171, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate executa un imobil fara cadastru si intabulare? Dragosh1978 Dragosh1978 Buna ziua.Acum cateva luni am achizitionat o casa pentru care am facut un credit ipotecar.Printre mormanul de hartii semnate,fara sa ne dam seama(eu si sotia ... (vezi toată discuția)
Fidejusori getuta getuta Buna seara . Pot fi numita fidejusor daca nu am domiciliul in teritoriul jurisdictional al tribunalului judetean la care trebuie sa se dea obligatia ? (vezi toată discuția)
Rezilierea contractului de fidejusiune didinacristina didinacristina Cum poate fi reziliat un contract de fidejusiune incheiat cu banca? Luna viitoare prin hotarire judecatoreasca se incheie divortul intre mine si fostul meu sot ... (vezi toată discuția)