avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ajutor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ajutor

Fratele meu a girat cu o masina un prieten (asa zis) si acum are restante de 250 zile si e pus pe lista biroului executorului judecatoresc , el a decedat, ce trebuie sa fac sa imi recuperez cartea masinii?
Cel mai recent răspuns: florin75 , utilizator 20:22, 14 Decembrie 2010
daca masina este gajata la banca, pina nu se achita toate restantele si se inchide creditul nu veti putea obtine cartea masinii.
Cine a decedat, fratele sau asa-zisul lui prieten?
Daca s-a inceput procedura executarii silite, probabil nu veti recupera cartea de identitate a masinii, pt ca va fi vanduta la licitatie. Fratele dvs. are apoi actiune impotriva prietenului, sa-si recupereze banii de pe masina.
Dati-ne mai multe detalii.
Buna ziua !
Avand in vedere calitatea de girant , se poate executa silit autoturismul in cazul neplatii debitului restant . Solicitati mostenitorilor (exista ?) achitarea debitului restant .....
Este mama si eu fratele
Ok, deci ati inteles ca daca s-a inceput procedura executarii silite impotriva fratelui dvs. nu mai aveti ce face. Existau niste beneficii ale fidejusorului, dar nu cred ca se mai pune problema.

Acum, in calitate de mostenitori, trebuie sa dezbateti succesiunea de pe urma fratelui ( dvs. si mama) si sa actionati in judecata pe asa-zisul prieten sa recuperati banii de pe masina.

Cartea de identitate nu o mai recuperati, nici masina, dar banii de pe ea da.

Alte discuții în legătură

Executare silita persoana decedata ??!! irinarotaru irinarotaru Buna ziua ! Mama mea a decedat in urma cu 1 an. Anterior decesului facuse un imprumut bancar, imprumut fara garantii, fara giranti si fara o asigurare in ... (vezi toată discuția)
Rambursare credit in caz de deces flaviu.flaviu flaviu.flaviu In cazul in care titularul unui contract de credit inceteaza din viata, iar contractul de credit este incheiat fara garantie si fara giranti, banca se poate ... (vezi toată discuția)
Executare casa ipotecata! mircea_1973 mircea_1973 Buna seara ! Cum decurge procedura de executare a unei case ipotecate la care garantul ipotecar este decedat si exista mai multi mostenitori ? Prin ... (vezi toată discuția)