avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare casa ipotecata!
Discuție deschisă în Executare silită

Executare casa ipotecata!

Buna seara !

Cum decurge procedura de executare a unei case ipotecate la care garantul ipotecar este decedat si exista mai multi mostenitori ?
Prin executare silita transferul de proprietate se face prin vanzare -cumparare ?

multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 00:41, 29 Mai 2010
Executarea silită se face de către executorul judec ătoresc care scoate bunul la licitaţie.Dacă valoarea obţinută este mai mare decât debitul atunci diferenţa de preţ se împarte moştenitorilor.
Vânzarea bunului de către executor se face în condiţiile codului de procedură civilă iar transferul dreptului de proprietate se face fără sarcini.
Procesul verbal de adjudecare constituie titlu de proprietate şi poate fi înscris în CF.
Multumesc!
Nu trebuie inainte de executare dezbatuta succesiunea de catre creditor?
Creditorul dacă îşi primeşte debitul nu-l interesează succesiunea. Odată vândut imobilul acesta nu mai poate să facă obiec tul masei partajabile.
Creditorul ar executa imobilul după succesiune numai în condiţiile în care moştenitorii ar împărţi bunurile şi acel imobil ar cădea în lotul unuia dintre ei.Executarea împotriva moştenitorilor se face în condiţiile în acre acesştia au acceptat succesiunea. Este mai utilă şi mai rapidă atât pentru rmaşi cât şi pentru creditor,executarea aşa cum v-am spus prima dată.
Asta spune procedura civila:Sectiunea a V-a Executarea in contra mostenitorilor

Art. 397
Cand debitorul a murit, lasand numai mostenitori majori, executarea inceputa asupra bunurilor sale se va continua in contra lor 8 zile dupa ce printr-o notificare au fost instiintati in mod colectiv la ultimul domiciliu al defunctului.
Cand intre mostenitori sunt minori, executarea inceputa se va suspenda pana la alcatuirea reprezentantei lor legale, care se va face prin mijlocirea judecatoriei cat se poate de grabnic.

Art. 398
Daca executarea nu incepuse inca la moartea debitorului, hotararile si titlurile executorii nu se vor putea executa in contra mostenitorilor, sub pedeapsa de nulitate, decat 8 zile dupa ce li s-a facut o incunostintare colectiva a acestor titluri sau hotarari la domiciliul deschiderii succesiunii pe numele mostenirii, fara a se arata numele si calitatea fiecarui mostenitor.

Imobil se transmite prin actul de adjudecare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare asupra unui bun al carui proprietar a decedat vivibadea vivibadea Am si eu o problema: ce se intampla cu un bun apartinand unui debitor decedat in cazul in care nu s-a deschis succesiunea? Cum poate fi acesta executat, cine ... (vezi toată discuția)
Executare silita dobocanmariaioana dobocanmariaioana Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema. tatal meu a imprumutat un credit de la o banca. a platit un an de zile rate si apoi a decedat, in ruma ... (vezi toată discuția)
Ajutor florin75 florin75 Fratele meu a girat cu o masina un prieten (asa zis) si acum are restante de 250 zile si e pus pe lista biroului executorului judecatoresc , el a decedat, ce ... (vezi toată discuția)