Am si eu o problema: ce se intampla cu un bun apartinand unui debitor decedat in cazul in care nu s-a deschis succesiunea? Cum poate fi acesta executat, cine sunt persoanele fata de care trebuie sa se indeplineasca procedura de citare si notificare, daca nimeni nu a deschis succesiunea?
Sunt doua situatii reglementate de art. 397 si 398 C. Pr. Civ.. Daca executarea silita a inceput asupra bunurilor sale, iar defunctul a lasat numai mostenitori majori, se va continua impotriva acestorai, in termen de 8 zile dupa notificarea lor, in mod colectiv, la ult. domiciliu al defunctului. Vedetii ce se intampla cand sunt si mostenitori minori. Daca executarea nu incepuse inca la moartea debitorului, nu puteti executa titlurile executorii in contra mostenitorilor, decat 8 zile dupa ce le aduceti la cunostinta aceste titluri la domiciliul deschiderii successiunii pe numele mostenirii, fara a arata numele si calitatea fiecarui mostenitor.
Ajutor
florin75
Fratele meu a girat cu o masina un prieten (asa zis) si acum are restante de 250 zile si e pus pe lista biroului executorului judecatoresc , el a decedat, ce ... (vezi toată discuția)