avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ajutor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ajutor

Fratele meu a girat cu o masina un prieten (asa zis) si acum are restante de 250 zile si e pus pe lista biroului executorului judecatoresc , el a decedat, ce trebuie sa fac sa imi recuperez cartea masinii?
Cel mai recent răspuns: florin75 , utilizator 20:22, 14 Decembrie 2010
florin75 a scris:

Fratele meu a girat cu o masina un prieten (asa zis) si acum are restante de 250 zile si e pus pe lista biroului executorului judecatoresc , el a decedat, ce trebuie sa fac sa imi recuperez cartea masinii?

Oare cum se poate continua o executare silita daca...girantul/proprietarul bunului ce urmeaza a fi executat silit-scos la vanzare prin licitatie publica, este "decedat".#-o

Art.397 C.proc.civ. prevede:"(1)Cand debitorul a decedat, lasand numai mostenitori majori, executarea inceputa asupra bunurilor sale se va continua in contra lor 8 zile dupa ce printr-o notificare au fost instiintati, in mod colectiv, la ultimul domiciliu al defunctului.
(2)Cand intre mostenitori sunt minori....."

Art.398 C.proc.civ.Daca executarea nu incepuse inca la decesul debitorului, hotararile si titlurile executorii nu se vor putea executa contra mostenitorilor, sub pedeapsa de nulitate, decat 8 zile dupa ce li s-a facut o incunostiintare colectiva a acestor titluri sau hotarari la domiciliul deschiderii succesiunii pe numele mostenirii, fara a se arata numele si calitatea fiecarui mostenitor.

Intrebare: Ce inseamna, "are restante de 250 de zile"?
Zile restanta la plata
are penalizari de 1800
si mai are de achitat 3000
Eu ce pot sa fac?
Nu inteleg "Daca executarea nu incepuse inca la decesul debitorului, hotararile si titlurile executorii nu se vor putea executa contra mostenitorilor, sub pedeapsa de nulitate, decat 8 zile"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita persoana decedata ??!! irinarotaru irinarotaru Buna ziua ! Mama mea a decedat in urma cu 1 an. Anterior decesului facuse un imprumut bancar, imprumut fara garantii, fara giranti si fara o asigurare in ... (vezi toată discuția)
Rambursare credit in caz de deces flaviu.flaviu flaviu.flaviu In cazul in care titularul unui contract de credit inceteaza din viata, iar contractul de credit este incheiat fara garantie si fara giranti, banca se poate ... (vezi toată discuția)
Executare casa ipotecata! mircea_1973 mircea_1973 Buna seara ! Cum decurge procedura de executare a unei case ipotecate la care garantul ipotecar este decedat si exista mai multi mostenitori ? Prin ... (vezi toată discuția)