avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1897 soluții astăzi
Forum Activitate bonprice

Activitate bonprice

firma la care am lucrat a inceput demersurile de a intra in insolventa in urma cu un an.Dupa un an judecatorul sindic a hotarat intrarea in insolventa si numirea unui executor.Eu am fost concediat .mergind sa depun actele pentru somaj am aflat ca pentru ultimul am nu au fost depuse statele de plata si declaratiile .M-am adresat executorului pentru a face acest lucru stiind ca doar el mai are acest drept.Acesta mi-a spus ca nu are nici un document contabil din aceasta perioada si nu poate.Am facut o cerere catre judecatorul sindic care mia comunicat acelasi lucru.Unde trebuie sa ma adresez pentru a putea beneficia de somaj pentru ca in ultimele 24 luni doar pentru 11 luni am documentele depuse.Fostul administrator este cetatean strain .Firma de contabilitate care facea aceste declaratii a reziliat contractul cu firma in momentul introducerii in instanta a cererii de intrare in insolventa.
Răspuns la discuția intrebare executor judiciar
firma la care am lucrat nu a depus statele de plata si declaratiile de la data introducerii actiunii de intrare in insolventa adica timp de un an .Din momentul introducerii actiunii firma de contabilitate a reziliat contractul si nu a mai facut state le de plata si declaratiile.Lichidatorul nu are de unde sa le ia . Ce pot face in aceasta situatie?Cei de la AJOFM miau spus ca fara aceste declaratii nu am decat 11 luni stagiu in ultimii 2 ani .Ce pot face in aceasta situatie?
Răspuns la discuția intrebare executor judiciar
Am mers la lichidator si acesta nu are arhiva cu documentele contabile ale firmei.
Răspuns la discuția intrebare executor judiciar
de unde iau adeverintele care sa ateste plata contributiilor daca o firma nu mai fuctioneaza si una este in insolventa ? Pot cei de la Itm sa-mi elibereze o astfel de adeverinta?
Răspuns la discuția intrebare executor judiciar
Acest lucru inseamna ca nu beneficiez de somaj?
Răspuns la discuția intrebare executor judiciar
am primit decizia modificata dar cei de la ITM imi cer statele de plata nedepuse de catre angajator in ultimul an.Imi spun ca fara ele nu se socotesc ca si vechime in munca si nu beneficiez de somaj.Cine trebuie sa faca cerere in acest sens ?
Răspuns la discuția intrebare executor judiciar
Nu am cerut reintegrarea in instanta pentru ca nu era cazul fiind angajat ci plata drepturilor salariale si rezolvarea sit
Răspuns la discuția intrebare executor judiciar
Am reusit sa primesc o decizie de incetare a contractului de munca de la lichidator dar in ea nu se specifica data de cand intra in vigoare si nici conform carui articol.
face referire la o sentinta civila definitiva a tribunalului prin care acesta obliga firma la plata salariului neachitat si la incetarea raporturilor de munca.
Cei de la ITM au spus ca nu este buna decizia pentru ca nu face referire la nici un art din Codul Muncii si nici la data de cand intra in vigoare.Ce trebuie sa fac in acest caz pentru ca banuiesc ca in acest caz nu se poate incheia contractul de munca si nici nu beneficiez de somaj?
Buna ziua

firma la care sunt angajat este in faliment.Nu am reusit sa iau legatura cu executorul judiciar numit telefonic asa ca iam trimis in scris cu confirmare de primire informandul ca sunt angajatul firmei si rugandul sa rezolve problema cu salariile restante pentru care am sentinta judecatoreasca si cu concedierea pentru a putea intra in somaj.A primit documentele acum 2 saptamani .De atunci nu am primit nici o veste cu toate ca i-am comunicat nr de tel si dorinta de a ma intalnii cu dansul.Cum ar trebui sa procedez in continuare pentru a rezolva situatia creata.
Va multumesc
Răspuns la discuția ce trebuie sa fac
Cum il gasesc pe lichidator daca pe sit-ul tribunalului sunt trecute doar initialele?
Nu trebuie lichidatorul sa ma contacteze dupa ce preia toate documentele firmei?Care este termenul legal pentru a rezolva aceasta problema ?