avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce trebuie sa fac
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce trebuie sa fac

Buna ziua

in data de 30.03.2010 firma la care sunt in continuare angajat a intrat in procedura simplificata de insolventa.A fost numit si lichidatorul judiciar.Eu cui trebuie sa ma adresez pentru a rezolva situatia contractului de munca si a platii salariului .Daca firma nu a platit in ultimul an contributiile beneficiez de somaj?
Cel mai recent răspuns: bonprice , utilizator 14:09, 8 Aprilie 2010
1. Va adresati lichidatorului judiciar care administreaza treburile firmei si care va face deciziile de concediere si sa va plateasca drepturile banesti restante.
2. Veti beneficia de indemnizatie de somaj pentru ca este prevazut si asa ceva in Legea 76/2002:
Art.34 (2) Constituie stagiu de cotizare şi perioadele în care angajatorul nu a plătit contribuţia la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi se află în procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, închidere operaţională, dizolvare, lichidare, administrare specială sau nu şi-a achitat contribuţiile datorită unor situaţii de forţă majoră.
Cum il gasesc pe lichidator daca pe sit-ul tribunalului sunt trecute doar initialele?
Nu trebuie lichidatorul sa ma contacteze dupa ce preia toate documentele firmei?Care este termenul legal pentru a rezolva aceasta problema ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj pentru angajatii unei firme in faliment aryane aryane Buna dimineata, Lucrez de doua luni la o firma care acum se inchide . Anterior am lucrat la o firma care acum este in faliment si care nu are platite ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi raspundeti popescu georgeta popescu georgeta Buna ziua, Eu sunt in situatia in care o societate a incetat cm cu mine cu art 65. Am dreptul la somaj , dar m-am lovit de neplata de catre angajator a ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj daca firma nu a platit contributia? sorin asd sorin asd mam angajat la firma apromet distributie srl in data de 1.04.2008 iar la data de29.09.2009 firma ai intrt in stare de insolventa si am fost trimisi in somaj eu ... (vezi toată discuția)