avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj pentru angajatii unei firme in faliment
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj pentru angajatii unei firme in faliment

Buna dimineata,
Lucrez de doua luni la o firma care acum se inchide . Anterior am lucrat la o firma care acum este in faliment si care nu are platite contributiile pentru somaj
Intrebarea mea este daca am dreptul la somaj si cum se poate proceda in acest caz? multumesc foarte mult pentru raspuns
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
aryane, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:48, 8 Februarie 2011
1. Legea 76/2002 spune:
Art.34...
(2) Constituie stagiu de cotizare şi perioadele în care angajatorul nu a plãtit contribuţia la bugetul asigurãrilor pentru şomaj şi se aflã în procedurã de executare silitã, reorganizare judiciarã, faliment, închidere operaţionalã, dizolvare, lichidare, administrare specialã sau nu şi-a achitat contribuţiile datoritã unor situaţii de forţã majorã.

2. Asadar veti beneficia de indemnizatie de somaj daca indepliniti celelalte conditii legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj daca firma nu a platit contributia? sorin asd sorin asd mam angajat la firma apromet distributie srl in data de 1.04.2008 iar la data de29.09.2009 firma ai intrt in stare de insolventa si am fost trimisi in somaj eu ... (vezi toată discuția)
Somaj Adriana45 Adriana45 Buna dimineata am lucrat in perioada februarie 2009-octombrie 2010 la o firma particulara, care incepand din ianuarie 2010 nu a mai platit contributia pentru ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac bonprice bonprice Buna ziua in data de 30.03.2010 firma la care sunt in continuare angajat a intrat in procedura simplificata de insolventa.A fost numit si lichidatorul ... (vezi toată discuția)