avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot beneficia de somaj daca firma nu a platit ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot beneficia de somaj daca firma nu a platit contributia?

mam angajat la firma apromet distributie srl in data de 1.04.2008 iar la data de29.09.2009 firma ai intrt in stare de insolventa si am fost trimisi in somaj eu si tatal meu,ne-am dus cu actele la somaj si am avut o surpriza nu am putut intra in somaj deoarece firma nu platit darile catre stat ce pot face in cazul acesta
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:57, 23 Martie 2010
sesizati ITM-ul local.
1. Legea 76/2002 spune:
Art.34 (2) Constituie stagiu de cotizare şi perioadele în care angajatorul nu a plătit contribuţia la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi se află în procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, închidere operaţională, dizolvare, lichidare, administrare specială sau nu şi-a achitat contribuţiile datorită unor situaţii de forţă majoră.

2. Daca angajatorul se afla intr-una din situatiile de mai sus, puteti primi indemnizatie de somaj chiar daca nu a platit contributiile la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj pentru angajatii unei firme in faliment aryane aryane Buna dimineata, Lucrez de doua luni la o firma care acum se inchide . Anterior am lucrat la o firma care acum este in faliment si care nu are platite ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac bonprice bonprice Buna ziua in data de 30.03.2010 firma la care sunt in continuare angajat a intrat in procedura simplificata de insolventa.A fost numit si lichidatorul ... (vezi toată discuția)
Anexa 26 ContSters193525 ContSters193525 Imi raspundeti va rog la 2 intrebari : 1.Ce trebuie trecut la punctul B care are urmatorul continut: \\" - pentru ... (vezi toată discuția)