avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... anexa 26
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

anexa 26

Imi raspundeti va rog la 2 intrebari :
1.Ce trebuie trecut la punctul B care are urmatorul continut:
" - pentru perioada.............................. nu s-a retinut si virat contributia individuala în suma totala de.......................si platit contributia datorata de
angajator în suma de......................
-ne regasim în una din situatiile prevazute la art.34 alin.(2) din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii
fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv ........................................................perioada................................."
ce trebuie trecut daca nu s-au platit contributiile dar normal ele s-au calculat si s-au declarat in declaratia 112? Firma fiind in insolventa nu a platit nici contributia individuala dar s-a retinut?
2. Daca primin 3 salarii compensatorii conform CCC si lichidatorul trece pe decizie art 65 alin 1 incepand cu data de 01.02.2013 atunci este adevarat ca nu beneficiem de somaj decat in luna aprilie?
Cel mai recent răspuns: ContSters193525 , utilizator 18:33, 22 Ianuarie 2013
1. - La prima liniuta scrieti perioada in care nu ati virat contributia la somaj, contributie datorata si de salariat si de angajator.

- La liniuta a doua completati deoarece va gasiti in situatia de la art.34(2) din Legea 76/2002:
(2) Constituie stagiu de cotizare şi perioadele în care angajatorul nu a plătit contribuţia la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi se află în procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, închidere operaţională, dizolvare, lichidare sau nu şi-a achitat contribuţiile datorită unor situaţii de forţă majoră.

- Prin OUG 17/2011 acest text s-a modificat si acum arata astfel:
(2) Constituie stagiu de cotizare si perioadele pentru care angajatorul este scutit, in conditiile legii, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj.

- Cititi si pe:
www.avocatnet.ro/content/for...

2. - Beneficiati de indemnizatie de somaj cu data concedierii daca depuneti actele la Agentia de Somaj in termen de 10 zile de la data concedierii.

- Asupra salariilor compensatorii nu se retine contributia pentru somaj si nu sunt luate in calculul indemnizatiei de somaj.

- Cititi si pe:
www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc foarte frumos pentru raspunsurile acordate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul eliberarii adeverintei cu baza de calcul victor_dorel victor_dorel in ce conditii angajatorul poate refuza eliberarea anexei 14 pt somaj ?????? (vezi toată discuția)
Neplata de catre angajator a contributiei pentru somaj seneca399 seneca399 Am lucrat la o firma privata pana in data de 5.01.2013 cand mi s-a desfiintat postul. Am mers la somaj pentru a forma dosarul de intrare in somaj, unde mi s-a ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? danilazar danilazar ma numesc Daniela Lazar ,am fost angajata la o SC. in perioada 11.02.2010-31.03.2011,aceasta SC nu a virat sumele datorate la asigurari sociale , nu poate face ... (vezi toată discuția)