Interventie moderator:
:rtfm:
danilazar:
1. Daca doriti raspunsuri corecte la intrebarile dvs. nu mai deschideti un nou topic pentru fiecare intrebare pe aceeasi tema.
2. Intrati tot pe aceast topic si folositi butonul "raspunde".
danilazar a scris:
Am citit raspunsul dv. va multumesc ,dar doresc sa ma lamurit cu aceasta problema,adica: Angajatorul nu poate face dovada virarii sumelor de bani catre CAS ,de la AJOFM Aiud mi-a dat o adeverinta tip in care trebuie trecut instrumentul de plata ,nr. acestuia si data la care s-a efectuat plata,fara aceasta adeverinta nu mi se primeste dosarul de somaj
3. Va duceti la Agentia de Somaj cu urmatoarele extrase din Legea 76/2002:
Art.5...
V.
stagiu de cotizare - perioada de timp pentru care s-a datorat contributia de asigurari pentru somaj atat de catre asigurat, cat si de angajator sau, dupa caz, numai de catre asigurat, precum si perioada pentru care persoanele asigurate in sistemul asigurarilor pentru somaj prin incheierea unui contract de asigurare pentru somaj au datorat si au platit contributia de asigurari pentru somaj;
...
Art. 37.
(1) Constituie stagiu de cotizare perioadele in care angajatii sau, dupa caz, si angajatorii au datorat contributii de asigurari pentru somaj in sistemul asigurarilor pentru somaj in Romania, precum si in alte tari, in conditiile stabilite prin acordurile si conventiile internationale la care Romania este parte.
4. Si mai le duceti si din Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 19...
(2) Certificarea stagiilor de cotizare realizate ulterior datei de 1 martie 2002 se face, dupã caz, pe baza:
a) declaraţiei lunare privind evidenţa nominalã a asiguraţilor şi a obligaţiilor de platã la bugetul asigurãrilor pentru şomaj şi a adeverinţei eliberate de angajator potrivit art. 18 sau, dupã caz, doar pe baza adeverinţei eliberate de angajator potrivit art. 18, în cazul în care se constatã cã angajatorul nu a depus declaraţia, pentru persoanele care au fost asigurate obligatoriu prin efectul legii, prevãzute la art. 19 din lege;
...
(3)
Certificarea stagiilor de cotizare prevãzute la alin. (2) se face de cãtre agenţiile pentru ocuparea forţei de muncã prin certificatul întocmit conform modelului prevãzut în anexa nr. 25.
5. Sa ne spuneti si noua ce raspuns vi s-a dat.