Buna ziua,
Eu sunt in situatia in care o societate a incetat cm cu mine cu art 65.
Am dreptul la somaj , dar m-am lovit de neplata de catre angajator a contributiilor catre stat. Am facut sesizari la ITm dar raspuns nu ii poate obliga sa plateasca . Intre timp soc este preluata de AVAS , dar nu stiu daca are declarat falimentul.
Cum pot afla despre falimentul acestei societati si daca pot depune dosarul de somaj in noile conditii. multumesc
1. Faceti cerere la ORC si vedeti daca este data in faliment, o cerere la avas si explicati care este situatia.
2. Pentru plata contributiilor datii in judecata.
Firma are sediul in Bucuresti , as vrea sa stiu adresa ORC Daca ea este in faliment cum ar trebui sa procedez pentru a depune dosarul. Ce demersuri trebuie sa mai fac ms
1. Iata ce spune Legea 76/2002:
Art.34 (2) Constituie stagiu de cotizare şi perioadele în care angajatorul nu a plătit contribuţia la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi se află în procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, închidere operaţională, dizolvare, lichidare, administrare specială sau nu şi-a achitat contribuţiile datorită unor situaţii de forţă majoră.
2. De la firma va trebuie decizia de concediere, vizata de ITM si adeverinta cu salariile pe ultimele 12 luni. Acestea se elibereaza de catre lichidatorul judiciar, daca firma este in proces de lichidare.