avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Va rog sa-mi raspundeti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Va rog sa-mi raspundeti

Buna ziua,
Eu sunt in situatia in care o societate a incetat cm cu mine cu art 65.
Am dreptul la somaj , dar m-am lovit de neplata de catre angajator a contributiilor catre stat. Am facut sesizari la ITm dar raspuns nu ii poate obliga sa plateasca . Intre timp soc este preluata de AVAS , dar nu stiu daca are declarat falimentul.
Cum pot afla despre falimentul acestei societati si daca pot depune dosarul de somaj in noile conditii. multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:25, 26 Septembrie 2009
1. Faceti cerere la ORC si vedeti daca este data in faliment, o cerere la avas si explicati care este situatia.
2. Pentru plata contributiilor datii in judecata.
Firma are sediul in Bucuresti , as vrea sa stiu adresa ORC Daca ea este in faliment cum ar trebui sa procedez pentru a depune dosarul. Ce demersuri trebuie sa mai fac ms
Incercati sa obtineti informatii despre fostul dvs angajator depunand o cerere folosind acest link al ONRC ... [ link extern ]
daca firma este in faliment cum se poate depune dosarul de somaj ,
Care sunt actele pe care sa le cer firmei ptr dosar? ms
1. Iata ce spune Legea 76/2002:
Art.34 (2) Constituie stagiu de cotizare şi perioadele în care angajatorul nu a plătit contribuţia la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi se află în procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, închidere operaţională, dizolvare, lichidare, administrare specială sau nu şi-a achitat contribuţiile datorită unor situaţii de forţă majoră.
2. De la firma va trebuie decizia de concediere, vizata de ITM si adeverinta cu salariile pe ultimele 12 luni. Acestea se elibereaza de catre lichidatorul judiciar, daca firma este in proces de lichidare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa terminarea cic ContSters101626 ContSters101626 Ma aflu in cic dar in martie copilul va implini 2 ani am dreptul la somaj ?, firma la care am lucrat anterior este in prag de faliment ,eu domiciliez in jud ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj daca firma nu a platit contributia? sorin asd sorin asd mam angajat la firma apromet distributie srl in data de 1.04.2008 iar la data de29.09.2009 firma ai intrt in stare de insolventa si am fost trimisi in somaj eu ... (vezi toată discuția)
Obligatiile lichidatorului judiciar colceriumari-bv colceriumari-bv SRL cu puncte de lucru inchise in 2005, dizolvata in 2007, numire lichidator judiciar 2008. In 2009 m-am prezentat la Reg.Com.ptr.suspendarea ... (vezi toată discuția)