avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Obligatiile lichidatorului judiciar
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Obligatiile lichidatorului judiciar

SRL cu puncte de lucru inchise in 2005, dizolvata in 2007, numire lichidator judiciar 2008. In 2009 m-am prezentat la Reg.Com.ptr.suspendarea activitatii,atunci am aflat ca mi s-a numit un lichidator judiciar si nu pot suspenda activitatea.Dupa mai multe rugaminti si interventii am aflat numele lichidatorului (nu stiu acesta este secret?),am luat legatura cu el si am aflat ca am de achitat o taxa de 3000 lei-remuneratia lichidatorului din averea debitorului - suma de care nu dispun - astfel lichidatorul mi-a spus sa "imi caut alt lichidator fara remuneratie"Intrebare:lichidatorul nu avea obligatia sa ma instiinteze cand a fost numit?, pot sa optez pt.alt lichidator si in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:50, 7 Aprilie 2010
Numele lichidatorului nu poate fi secret.
Din ceea ceea ce ati relatat insolventa a fost declansata de catre creditorii SRL-ului.
Practic ar fi trebuit sa fiti notificat de catre lichidator dupa deschiderea procedurii (dupa pronuntarea de catre instanta a unei incheieri de deschidere a procedurii in forma simplificata).
Dvs ati fi putut opta pt lichidator in situatia in care procedura insolventei s-ar fi declansat la cererea dvs, a debitorului. In cazul dvs se pare ca lichidatorul a fost desemnat de catre instanta.
Cu toate acestea, pentru motive temeinice, puteti solicita judecatorului sindic inlocuirea lichidatorului.

In plus, legea precizeaza ca remuneratia lichidatorului se negociaza de catre creditoriniar in lipsa resurselor financiare din averea debitorului, remuneratia se va achita din fondul de lichidare.
Va multumesc pt.explicatii dar revin cu unele completari.SRL-ul nu are alti creditori inafara de persoana mea, am creditat societatea, am stoc de marfa si atat.Am depus la termen situatiile financiare din care reiese ca nu am datorii la bugetul statului desi in sentinta de numire a lichidatorului cererea a fost formulata de AVAS in calitate de petent.Mentionez ca nu am fost contactata de lichidatorul numit, am avut o singura convorbire telefonica in care am solicitat sa accepte plata remuneratiei in rate si mi-a raspuns ca nu poate si ca nu face acte de caritate.Am fost la ORC sa ma interesez ce posibilitati sunt de a iesi din aceasta situatie, raspunsul a fost ca nu am decat sa achit remuneratia lichidatorului. Unde sa merg si ce sa fac, problema este ca si la impozitul minim se aduna penalitatile si ce o sa se intample?Va rog sa nu va suparati ca insist cu aceste intrebari dar sunt cam disperata.
Situatia dvs (a firmei pe care o administrati) este cel putin ciudata.
Cred ca cel mai bine ar fi sa incepeti cu ... inceputul.
Mergeti la instanta (fie singura fie insotita de un avocat) si solicitati dosarul dvs de insolventa pentru studiu. Acolo veti gasi inscrisurile care au stat la baza deschiderii procedurii insolventei. Veti afla cine a solicitat deschiderea procedurii si pentru ce motive. Veti afla motivatia incheierii de deschidere a procedurii si veti putea verifica daca citarea si comunicarea initiala (cea potrivit Codului de Procedura Civila) a fost respectata. Veti afla cum a fost numit lichidatorul si ce a scris in rapoartele obligatorii pe care trebuie sa le intocmeasca.
Cel mai bine ar fi sa mergeti cu un avocat familiarizat cu procedura insolventei deoarece poate interpreta corect inscrisurile din dosar. In acelasi timp ar putea formula diverse cereri in favoarea dvs.
Buna ziua. Dupa cum mi-ati recomandat am fost la Tribunal unde exista doar dosarul cu admiterea actiunii de dizolvare a srl,mi s-a spus ca incheierea privind numirea lichidatorului se afla la ORC, mentionez ca am fost citata doar cand s-a dizolvat societatea in dec.2007, dupa aceasta data nu am primit nici o comunicare,instiintare. Lichidatorul a fost numit la solicitarea AVAS in calitate de petent printr-o cerere de inscriere mentiuni. Mentionez ca nu am primit nici o adresa,somatie,etc de la AVAS prin care sa ma instiinteze ca am datorii. Acum 7 zile am trimis online o petitie la AVAS, va intreb; in cazul in care pot face dovada ca eu nu am nici o datorie oare nu AVAS se face vinovat de tergiversarea procedurii de lichidare a srl, deoarece in cazul in care nu depunea cererea de mentiuni societatea se putea lichida,radia voluntar.Voi fi nevoita sa deschid o actiune in instanta? Ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc pt.intelegere.
In conditiile art 237 din L 31/1990 societatea nu se poate radia fara un lichidator.
Daca nu va intelegeti cu lichidatorul numit puteti desemna un alt lichidator prin Hotarare AGA
Va intelegeti asupra onorariului + taxele la Registrul comertului
Mult succes !!

Alte discuții în legătură

Cum sa evit platirea impozitului minim? colceriumari-bv colceriumari-bv SRL fara activitate din 2006,dizolvata in 2007,numit lichidator judiciar 2008,am depus declaratiile trimestriale cu impozitul minim dar nu l-am platit,va rog ... (vezi toată discuția)
Datorii la buget Theo_95 Theo_95 In registrul comertului societatea apare dizolvata,deci sa inteleg ca cei de la Finante nu au castigat recursul? Daca societatea este dizolvata din 2005 se ... (vezi toată discuția)
Faliment mihailmunteanu mihailmunteanu cum se deruleaza deschiderea procedurii insolventei in procedura simplificata si intrarea direct in faliment a debitoarei----care este SRL-- dizolvata prin ... (vezi toată discuția)