avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale datorii la buget
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

datorii la buget

In registrul comertului societatea apare dizolvata,deci sa inteleg ca cei de la Finante nu au castigat recursul?
Daca societatea este dizolvata din 2005 se mai calculeaza penalizari si dobanzi sau voi achita doar suma restanta la data dizolvarii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 10:19, 7 August 2009
da se calculeaza dobanzi si penalitati.e normal, ca la banca
Daca societatea e radiata nu mai aveti ce plati. Atentie dizolvarea nu este acelas lucru cu radierea, dar din cate spuneti cred ca este radiata si in acest caz nu aveti nimic de platit.
dizolvarea nu cred ca intrerupe curgerea penalitatilor si dobanzilor aferentre creantelor bugetare restante.
numai declararea insolventei suspenda aceste accesorii.
ar fi bine sa numiti un lichidator (sau sa solicitati registrului comertului numirea unui lichidator, pentru ca am impresia ca dupa dizolvare nu mai puteti face dvs numirea acestuia) si sa incercati sa achitati in cel mai scurt timp datoriile bugetare, intrucat penalitatile si dobanzile se acumuleaza intr-un ritm foarte rapid.
daca nu puteti achita aceste dobanzi, solicitati registrului comertului numirea unui lichidator si apoi solicitati lichidatorului sa introduca cerere de faliment.
Daca procedura este inceputa de reg. com. e mai bine sa -i lasati in pace, o sa numeasca un lichidator care va face un bilant de lichidare din care reeese datoriile catre stat si cu asta basta, chiar daca va cere raspunderea personala a administratorului nu au mari sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare vs. suspendare Julianne Julianne Buna ziua! Am o societate comerciala, un SRL, si as dori sa stiu cum e mai bine, daca o lichidez sau daca o suspend pe termen limitat. Mentionez ca firma e ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate ancaalina ancaalina Buna seara, am o societate la care nu am mai depus nimic de 2 ani deoarece am plecata din tara,societatea are un teren si o cladire proprietate,acum am intrat ... (vezi toată discuția)
Dizolvare registrul comertului ADELA STROE ADELA STROE am o societate pt care Registrul com a introdus procedura dizolvarii. in data de 17.02.2010 Tribunalul accepta cererea in data de 15.03.2010 eu introduc ... (vezi toată discuția)