avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... lichidare vs. suspendare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

lichidare vs. suspendare

Buna ziua!
Am o societate comerciala, un SRL, si as dori sa stiu cum e mai bine, daca o lichidez sau daca o suspend pe termen limitat. Mentionez ca firma e cu datorii la bugetul de stat. De asemenea m-ar interesa ce s-ar intampla daca firma nu isi poate plati furnizorii din lipsa de numerar?
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
Julianne, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carmen Chitu , Avocat 12:05, 25 Iunie 2010
Buna ziua. Daca vreti ca societatea dv sa fie radiata, solicitati deschiderea procedurii insolventei, iar institutiile bugetare se vor inscrie la masa credala pentru recuperarea creantelor. Aceasta procedura este dezavantajoasa oarecum pentru dv. pentru ca exista posibilitatea raspunderii dv. patrimoniale in cazul in care lichidatorul ajunge la concluzia ca dv. sunteti culpabil de starea de insolventa a societatii. In acest sens cititi art. 138 din Legea 85/2006.
Daca doriti suspendarea, dupa trecerea termenului de suspendare va veti gasi in aceeasi situatie ca si in momentul actual, in sensul ca debitele care le inresgistrati vor exista si la acel moment.
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
Carmen Chitu, Avocat
In cazul dizolvarii si numirii unui lichidator nu se mai calculeaza accesorii (dobanzi penalizari)
In cazul suspendarii - singurul avantaj este ca nu se mai calculeaza impozitul minim in rest ....
Multumesc pentru raspunsuri. Mai am o intrebare, ce se poate intampla daca firma pe care o am cu datorii la stat, nu-si poate plati furnizorii. Daca furnizorii da firma in judecata, care sunt consecintele?
In cazul in care creditorii va dau in judecata pentru recuperarea creantelor obtin o hotarare judecatoreasca pe care o pun in executare silita. Daca unul dintre creditori are o creanta de minim 30000 lei pot solicita deschiderea procedurii insolventei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare firma ContSters154162 ContSters154162 Societate pe actiuni aflata in lichidare voluntara, cu lichidator ales. Au trecut doi ani(cred) si lichidatorul nu a reusit sa valorifice bunurile societatii; ... (vezi toată discuția)
Insolventa ContSters167247 ContSters167247 Am o societate comerciala in insolventa.Intrebare: 1. In ce ordine se sting datoriile(banca, buget stat, furnizori) 2. Ce se intampla cu bunurile personale ... (vezi toată discuția)
Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)