avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit CUM SA EVIT PLATIREA IMPOZITULUI MINIM?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

CUM SA EVIT PLATIREA IMPOZITULUI MINIM?

SRL fara activitate din 2006,dizolvata in 2007,numit lichidator judiciar 2008,am depus declaratiile trimestriale cu impozitul minim dar nu l-am platit,va rog sa imi spuneti daca nu o sa-l cuprind in bilantul contabil ce se intampla?NU dispun de aceste sume, ce sa fac? Mentionez ca nu am alte datorii la buget, am stoc de marfa si am creditat SRL-ul.Lichidatorul a fost numit la solicitarea AVAS dar eu nu am primit nici o somatie sau instiintare ca sunt debitoare.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 07:46, 2 Iunie 2010
lichidatorul e numit la solicitarea anaf nu avas..ptr impozitul ala nenorocit sa numit.. o sa va vanda marfa si il recupereaza.. ati scapat si dvs si de belele si de marfa.. ce ramane..
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
Petre Enache, Avocat
din pacate nu aveti cum evita in nici un fel acest imponzit, trebuie platit si apoi inchis firma sau suspendati activitatea pentru 3 ani si in acest timp mai vedeti ce se intampla.
Va multumesc ca mi-ati raspuns. Nu pot suspenda activitatea deoarece mi s-a numit lichidator la solicitarea AVAS in 2008, deci nu din cauza impozitului minim.Stoc de marfa am doar scriptic - faptic 0 si active 0
colceriumari-bv a scris:

,va rog sa imi spuneti daca nu o sa-l cuprind in bilantul contabil ce se intampla

e mai grav sa nu treceti datoria in bilant , decit sa o treceti si sa nu o platiti
Si oricum daca aveti un lichidator...stie el mai bine ce are de facut

Alte discuții în legătură

Obligatiile lichidatorului judiciar colceriumari-bv colceriumari-bv SRL cu puncte de lucru inchise in 2005, dizolvata in 2007, numire lichidator judiciar 2008. In 2009 m-am prezentat la Reg.Com.ptr.suspendarea ... (vezi toată discuția)
Cost desfiintare societate ContSters152796 ContSters152796 Cam cat ma costa ca sa desfiintez o firma care nu are activitate sau care sunt taxele de desfiintare la registrul comertului? (vezi toată discuția)
Firma dizolvata lucia popp lucia popp -un srl cu asociat unic, infiintat in martie 2007 si dizolvat in noiembrie 2007 , in baza art 235/Legea nr 31/1990 republ, cu activitate 0 de la inceput pana ... (vezi toată discuția)