avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cost desfiintare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cost desfiintare societate

Cam cat ma costa ca sa desfiintez o firma care nu are activitate sau care sunt taxele de desfiintare la registrul comertului?
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 13:44, 6 Septembrie 2010
cca 700 la ORC, cca 700 la expert contabil. (ron)(inclusiv radiere)
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2010
ContSters109653, utilizator
Desfiintarea, cum o numiti dvs. se face in doua etape.Prima consta in dizolvare si lichidare(de preferat fara numirea unui lichidator) si a doua etapa consta in radierea din RC a societatii.Costurile difera si le puteti afla cu precizie la ORC.
Nu mi le puteti spune dumneavoastra?
Va rog frumos
Taxele la ORC sunt in jur de 400-500 RON, nici cei de la ORC nu va pot spune cu exactitate decat in momentul in care vati depune dosarul.

In ceea ce priveste onorariul perceput pentru efectuarea bilantului de lichidare, expertul contabil cu care colaborez eu imi ia 450 RON.

Asa cum spune si colega, pentru radierea societatii se parcurg 2 etape:
1. se publica hotararea in M.O.;
2. dupa 30 de zile de la data publicarii se poate parcuge si etapa a 2-a.
Se poate face dizolvare concomitent cu lichidare (fara numire de lichidator) numai in cazul in care nu aveti datorii catre stat (certificat fiscal pe 0) si terti (bilantul de lichidare pe 0).

Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere firma fara activitate dan-sibiu dan-sibiu BUNA ZIUA am infiintat o firma srl-d in februarie 2015 ....in lipsa de activitate as dori sa o inchid...ce ar trebui sa fac [ acte..daca trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac; sa inchid o firma sau sa o suspend simona_82 simona_82 BUNA ZIUA.AM O PROBLEMA NU STIU CE TREBUIE SA FAC ;SA INCHID FIRMA PE CARE O AM SAU SA -I SUSPEND ACCTIVITATEA PE 3 ANI........MENTIONEZ CA AM DEPUS DECLARATIA ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl buniculmiti buniculmiti Am un srl care actual are activitatea suspendata prin orc pina la sfirsitul lui 2010. Sunt actionar unic si vreau sa dizolv societatea. Ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)