avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit CUM SA EVIT PLATIREA IMPOZITULUI MINIM?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

CUM SA EVIT PLATIREA IMPOZITULUI MINIM?

SRL fara activitate din 2006,dizolvata in 2007,numit lichidator judiciar 2008,am depus declaratiile trimestriale cu impozitul minim dar nu l-am platit,va rog sa imi spuneti daca nu o sa-l cuprind in bilantul contabil ce se intampla?NU dispun de aceste sume, ce sa fac? Mentionez ca nu am alte datorii la buget, am stoc de marfa si am creditat SRL-ul.Lichidatorul a fost numit la solicitarea AVAS dar eu nu am primit nici o somatie sau instiintare ca sunt debitoare.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 07:46, 2 Iunie 2010
Va multumesc.Problema cu lichidatorul este foarte ciudata de cand a fost numit 2008 nu a luat legatura cu mine, l-am intalnit intamplator la judecatorie cand am mers sa solicit dosarul pt.studiu si sa vad inscrisurile dar la dosar se afla doar sentinta cu dizolvarea mi s-a spus de personalul de la arhiva ca incheierea cu numirea lichidatorului se afla la orc, am constatat ca lichidatorul nu a facut nimic in acest sens chiar mi-a indicat ca in cazul in care nu pot sa-i achit remuneratia sa ma adresez altui lichidator. In ce conditii pot sa solicit alt lichidator care sa fie remunerat din fondul de lichidare cf.lg.85 sau poate varianta cea mai buna ar fi sa platesc impozitul si sa las totul balta cu lichidarea.Va rog sa ma scuzati ca tot insist dar nu stiu ce sa mai fac stiu ca nimic nu se face gratis dar pt.mine sunt niste sume astronomice.Exista posibilitatea reesalonarii datoriei(impoz.minim) cel putin sa nu mai platesc penalit.de intarziere.Va multumesc pt.rabdare si intelegere.
Un sfat sincer : cautati un avocat si cereti-i sa introduca cerere pentru faliment.
Cat priveste raspunderea dv., daca nu apar cazuri in care sa se poata dovedi ca ati fost incorecta, se limiteaza la capitalul social al SRL-ului.
- nu aveti impozit minim (forfetar) - de la data ,, b) se afla in dizolvare, de la data inregistrarii acestei mentiuni in registrul comertului sau la instantele judecatoresti, potrivit legii.,,
,, se dipune ca art. 18 alin. (7) din Codul fiscal, astfel cum au fost completate prin Legea 76/2010, se aplica si contribuabililor care se afla in procedurile mentionate la alin. (7) lit. a) si b) in data de 14 aprilie 2010.,,

Legea 76/2010
Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2010
ELLABV, utilizator
Va multumesc pt.raspuns, dar problema mea este ca mi s-a numit lichidator si nu ma aflu in categoria celor care beneficiaza de aceste prevederi.Lichidatorul a fost numit in 2008, dar datorita faptului ca nu i-am achitat remuneratia stabilita nu a deschis procedura de lichidare.
din cate stiu etapele sunt: dizolvare, lichidare si radiere. Prima etapa este dizolvarea - iar dpmdv ramaneti in dizolvare pana la radiere dar cu lichidare judiciara.

vedeti www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2010
ELLABV, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile lichidatorului judiciar colceriumari-bv colceriumari-bv SRL cu puncte de lucru inchise in 2005, dizolvata in 2007, numire lichidator judiciar 2008. In 2009 m-am prezentat la Reg.Com.ptr.suspendarea ... (vezi toată discuția)
Cost desfiintare societate ContSters152796 ContSters152796 Cam cat ma costa ca sa desfiintez o firma care nu are activitate sau care sunt taxele de desfiintare la registrul comertului? (vezi toată discuția)
Firma dizolvata lucia popp lucia popp -un srl cu asociat unic, infiintat in martie 2007 si dizolvat in noiembrie 2007 , in baza art 235/Legea nr 31/1990 republ, cu activitate 0 de la inceput pana ... (vezi toată discuția)