avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Obligatiile lichidatorului judiciar
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Obligatiile lichidatorului judiciar

SRL cu puncte de lucru inchise in 2005, dizolvata in 2007, numire lichidator judiciar 2008. In 2009 m-am prezentat la Reg.Com.ptr.suspendarea activitatii,atunci am aflat ca mi s-a numit un lichidator judiciar si nu pot suspenda activitatea.Dupa mai multe rugaminti si interventii am aflat numele lichidatorului (nu stiu acesta este secret?),am luat legatura cu el si am aflat ca am de achitat o taxa de 3000 lei-remuneratia lichidatorului din averea debitorului - suma de care nu dispun - astfel lichidatorul mi-a spus sa "imi caut alt lichidator fara remuneratie"Intrebare:lichidatorul nu avea obligatia sa ma instiinteze cand a fost numit?, pot sa optez pt.alt lichidator si in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:50, 7 Aprilie 2010
Hristos a Inviat! Am gasit dosarul mult cautat, se afla la ORC si se regaseste si urmatorul document;cerere numire lichidator formulata de AVAS pt.suma de 273 lei, suma ce provine din preluarea unor creante in baza unui Protocol incheiat- preluat de la CNSanatate in febr.2004.Acum doresc sa va intreb urmatoarele; 1.din anul 2000 SRL-ul nu mai are angajati, nu m-a somat nimeni pt.aceasta suma; mi-am achitat toate datoriile la buget in perioada de functionare a societatii 2.care este termenul de prescriptie al creantelor bugetare? Sunt nedumerita pt.aceasta suma ,chiar sa fie reala datoria ,poti sa soliciti numirea unui lichidator care implica niste costuri, totodata acest dosar zace la ORC din 2008 si nu se intampla nimic. In cazul in care a-si achita creanta pot solicita lichidarea si radierea din oficiu? in cazul in care am numit un lichidator.Multumesc!
care este termenul de prescriptie al creantelor bugetare?

teoretic 5 ani
Sunt nedumerita pt.aceasta suma ,chiar sa fie reala datoria ,poti sa soliciti numirea unui lichidator care implica niste costuri,

Orice persoana interesata poate cere numirea unui lichidator
Intrebarea mea este de ce nu ati dizolvat si radiat dvs societatea care nu mai avea activitate
Realitatea este ca nimic nu se rezolva de la sine si mai ales fara costuri
In cazul in care a-si achita creanta pot solicita lichidarea si radierea din oficiu? in cazul in care am numit un lichidator.

Raspunsul este NU
numai un lichidator poate sa ceara radierea societatii !
Va multumesc pt.raspuns. Societatea este dizolvata din 2007, din nestiinta si 'din auzite' neavand nici o datorie la buget eu stiam ca se va lichida-radia din oficiu.In acest caz lichidatorul daca a fost numit din 2008 nu avea obligatia sa depuna anumite inscrisuri la dosarul care se afla inca la ORC, in care singurele inscrisuri sunt Protocolul de predare a creantelor incheiat intre AVAS si CN Sanatate, Incheierea de numire a lichidatorului. PRESCRIPTIA Teoretic 5 ani dar practic? De la preluarea creantei din febr.2004 sunt 6 ani iar AVAS-ului i-am trimis 2 petitii online l si 2 adrese cu confirmare de primire la care nu am primit nici un raspuns.
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
colceriumari-bv, utilizator
In acest caz lichidatorul daca a fost numit din 2008 nu avea obligatia sa depuna anumite inscrisuri la dosarul care se afla inca la ORC

Raspuns NU
este un dosar finalizat
PRESCRIPTIA Teoretic 5 ani dar practic?

Practic lichidatorul va cere AVAS sa demonstreze certidudinea creantei inclusiv faptul ca nu este prescrisa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa evit platirea impozitului minim? colceriumari-bv colceriumari-bv SRL fara activitate din 2006,dizolvata in 2007,numit lichidator judiciar 2008,am depus declaratiile trimestriale cu impozitul minim dar nu l-am platit,va rog ... (vezi toată discuția)
Datorii la buget Theo_95 Theo_95 In registrul comertului societatea apare dizolvata,deci sa inteleg ca cei de la Finante nu au castigat recursul? Daca societatea este dizolvata din 2005 se ... (vezi toată discuția)
Faliment mihailmunteanu mihailmunteanu cum se deruleaza deschiderea procedurii insolventei in procedura simplificata si intrarea direct in faliment a debitoarei----care este SRL-- dizolvata prin ... (vezi toată discuția)