Ma aflu in cic dar in martie copilul va implini 2 ani am dreptul la somaj ?, firma la care am lucrat anterior este in prag de faliment ,eu domiciliez in jud ilfov iar firma la care inca sunt angajata este din prahova ,ce documente imi sunt necesare si unde trebuie sa ma adresez (cei de la firma mi-au spus sa ma interesez eu )
daca ati lucrat 12 luni inainte de intrarea in cic firma va elibereaza o adeverinta tip pentru somaj, apoi va puteti depune dosarul.
pentru dosarul de somaj va trebuie
-adeverinta de la medic ca sunteti apta de munca
-adeverinta de la primaria de care apartineti ca nu aveti venituri
-si dupa acte(diploma,carte de munca ,buletin,certificat de nastere),copii+originale
Constituie stagiu de cotizare şi perioadele în care angajatorul nu a plătit contribuţia la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi se află în procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, închidere operaţională, dizolvare, lichidare, administrare specială sau nu şi-a achitat contribuţiile datorită unor situaţii de forţă majoră.
Dvs. ar trebui sa faceti cerere de revenire si apoi in functie de situatia firmei puteti depune actele pentru inscriere la somaj.
Somaj
violiza
Buna ziua, lucrez la o firma X infiintata de 6 luni, si deja a inceput concedierea colectiva, pentru a beneficia angajatii de somaj trebuie sa le eliberez ... (vezi toată discuția)