avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot obtine somaj daca firma e in faliment?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot obtine somaj daca firma e in faliment?

Buna ziua. As dori sa aflu si eu daca pot beneficia de somaj in cazul in care societatea la care lucrez a fost declarata falimentara pentru neplata datoriilor si daca da , ce acte imi sunt necesare. Mentionez ca lucrez in cadrul societatii de doi ani si doua luni si nu stiu pe ce perioada mi-au fost achitate contributiile catre stat. Conducerea societatii refuza sa comunice cu mine si nu stiu ce va urma.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:08, 6 Octombrie 2010
1. Legea 76/2002 spune:
Art.34...
(2) Constituie stagiu de cotizare şi perioadele în care angajatorul nu a plătit contribuţia la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi se află în procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, închidere operaţională, dizolvare, lichidare, administrare specială sau nu şi-a achitat contribuţiile datorită unor situaţii de forţă majoră.

2. Asadar veti beneficia de indemnizatie de somaj.
Multumesc pentru informatie. As dori sa stiu insa si ce acte trebuie sa depun la dosar daca se poate.
Acte pentru somaj:

- Dosar cu sina;
- Copie carte identitate
- Copie certificat de casatorie
- Copie certificat de nastere
- Copie acte studii/calificare
- Carnetul de munca, original si copie
- Adeverinta medicala (de la medicul de familie)
- Certificat fiscal (de la Adm.fiscala)
- Adeverinta salariu pe 12 luni (formularul tip dat de Agentia de Somaj)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj violiza violiza Buna ziua, lucrez la o firma X infiintata de 6 luni, si deja a inceput concedierea colectiva, pentru a beneficia angajatii de somaj trebuie sa le eliberez ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru intrarea in somaj Popescu Lorena Popescu Lorena Va rog sa imi spuneti simie ce acte sunt necesare pentru intarea in somaj a unui muncitor. Multumesc. (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru somaj in caz de concediere pt. restructurare post lauraneacsu77 lauraneacsu77 buna ziua voi fi concediata prin desfiintare post decizie pe care o voi contesta in instanta va rog sa-mi comunicati actele necesare pentru somaj si ... (vezi toată discuția)