Buna ziua, lucrez la o firma X infiintata de 6 luni, si deja a inceput concedierea colectiva, pentru a beneficia angajatii de somaj trebuie sa le eliberez adeverinta si de la vechea societate Y doar pe celelalte 6 luni ?
Pe vechea firma X cum completez la vechime, inclusiv lunile lucrate la actuala societate Y sau nu?
va multumesc
Da, au avut contracte individuale de munca pentru fiecare societate separat.
La durata suspendata (somaj tehnic, concediu medical) completez doar pe ultimele 12 luni sau pe toata peioada angajarii?
La firma noua am angajati doar de 9 luni si pe ultimele 3 luni nu s-au platit taxele vor beneficia de somaj ?
Multumesc
Se poate beneficia de indemnizatia de somaj si daca nu s-au platit contributiile la somaj doar in cazul prevazut de Legea 76/2002:
Art.34...
(2) Constituie stagiu de cotizare şi perioadele în care angajatorul nu a plătit contribuţia la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi se află în procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, închidere operaţională, dizolvare, lichidare, administrare specială sau nu şi-a achitat contribuţiile datorită unor situaţii de forţă majoră.
Somaj
roxiana24
buna ziua.
de circa o luna, eu si colega mea ne confruntam cu o problema..firma la care suntem angajate merge din ce in ce mai rau, salariile nu ne sunt ... (vezi toată discuția)