avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna ziua, lucrez la o firma X infiintata de 6 luni, si deja a inceput concedierea colectiva, pentru a beneficia angajatii de somaj trebuie sa le eliberez adeverinta si de la vechea societate Y doar pe celelalte 6 luni ?
Pe vechea firma X cum completez la vechime, inclusiv lunile lucrate la actuala societate Y sau nu?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:52, 13 Octombrie 2010
Faceti cate o adeverinta pentru fiecare firma (au denumiri diferite, nu?) deoarece au avut contracte individuale de munca separate.
Da, au avut contracte individuale de munca pentru fiecare societate separat.
La durata suspendata (somaj tehnic, concediu medical) completez doar pe ultimele 12 luni sau pe toata peioada angajarii?
La firma noua am angajati doar de 9 luni si pe ultimele 3 luni nu s-au platit taxele vor beneficia de somaj ?
Multumesc
Se poate beneficia de indemnizatia de somaj si daca nu s-au platit contributiile la somaj doar in cazul prevazut de Legea 76/2002:
Art.34...
(2) Constituie stagiu de cotizare şi perioadele în care angajatorul nu a plătit contribuţia la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi se află în procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, închidere operaţională, dizolvare, lichidare, administrare specială sau nu şi-a achitat contribuţiile datorită unor situaţii de forţă majoră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta ptr somaj loredanaelena loredanaelena buna seara lucrez la o societate care are poprire pe cont de 4 luni si de aceea ma confrunt cu o situatie delicata in cea ce priveste eliberarea adev. ptr cei ... (vezi toată discuția)
Societate in faliment,angajati in somaj!!!!!!! ancaalina ancaalina Buna ziua,va rog sa-mi spuneti ce trbuie sa fac eu ca angajator(am inchis activitatea de 30 zile si am datorii la buget aferent lunilor mai si iunie ac ... (vezi toată discuția)
Somaj roxiana24 roxiana24 buna ziua. de circa o luna, eu si colega mea ne confruntam cu o problema..firma la care suntem angajate merge din ce in ce mai rau, salariile nu ne sunt ... (vezi toată discuția)