avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

buna ziua.
de circa o luna, eu si colega mea ne confruntam cu o problema..firma la care suntem angajate merge din ce in ce mai rau, salariile nu ne sunt platite de mai bine de o luna, si acum am inceput sa avem dubii si in ceea ce priveste cotizatiile la stat ale angajatorului. ne am gandit ca daca bani d salarii nu au fost, probabil nici la stat nu a platit.
in cazul in care firma se inchide, putem beneficia de somaj, daca angajatorul nostru nu ne-a platit cotizatia, sau vom fi afectate de acest lucru?
si cum ar trebui sa procedam, ca sa nu ne pierdem acest drept.
va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:51, 31 Ianuarie 2011
1. Daca in ultimele 24 de luni exista 12 luni cotizate la somaj veti beneficia de indemnizatie de somaj.
2. Daca firma se aflã în procedurã de executare silitã, reorganizare judiciarã, faliment, închidere operaţionalã, dizolvare, lichidare, administrare specialã sau nu şi-a achitat contribuţiile datoritã unor situaţii de forţã majorã, constituie stagiu de cotizare şi perioadele în care angajatorul nu a plãtit contribuţia la bugetul asigurãrilor pentru şomaj.
3. Puteti merge la administratia fiscala sa solicitati sa vi se spuna daca angajatorul dvs. a platit contributiile la pensie, sanatate si somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta ptr somaj loredanaelena loredanaelena buna seara lucrez la o societate care are poprire pe cont de 4 luni si de aceea ma confrunt cu o situatie delicata in cea ce priveste eliberarea adev. ptr cei ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru angajatii unei firme in faliment aryane aryane Buna dimineata, Lucrez de doua luni la o firma care acum se inchide . Anterior am lucrat la o firma care acum este in faliment si care nu are platite ... (vezi toată discuția)
Somaj Adriana45 Adriana45 Buna dimineata am lucrat in perioada februarie 2009-octombrie 2010 la o firma particulara, care incepand din ianuarie 2010 nu a mai platit contributia pentru ... (vezi toată discuția)