avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta ptr somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta ptr somaj

buna seara
lucrez la o societate care are poprire pe cont de 4 luni si de aceea ma confrunt cu o situatie delicata in cea ce priveste eliberarea adev. ptr cei care pleaca din firma cu art 65 alin1.asteptam sa primim un credit ptr achitarea datoriilor ce tin de salariu tot de atatea luni de aceea nu stiu daca e corect ca in momentul in care completez acea adeverinta sa nu trec ultima luna in care salariatului i se opreste cotizatia catre somaj si nu i se vireaza din cauza acestei popriri ptr ca cei de la finante eliberaza acel titlu executoriu mult mai tarziu fata de data la care fostul salariat trebuie sa-si depuna actele la somaj.multumesc mult
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 20:17, 31 Octombrie 2009
Puteti trece in adeverinta ultimele 13 luni lucrate (sau inca vreo doua), ca sa acoperiti ultima luna pentru care inteleg ca nu s-au platit contributiile la somaj.

Potrivit Lg 76/2002 actualizata, art.34:

2) Constituie stagiu de cotizare si perioadele in care angajatorul nu a platit contributia la bugetul asigurarilor pentru somaj si se afla in procedura de executare silita, reorganizare judiciara, faliment, inchidere operationala, dizolvare, lichidare, administrare speciala sau nu si-a achitat contributiile datorita unor situatii de forta majora.*

Criza economica cred ca poate fi considerata "o situatie de forta majora"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii neplatite de catre angajator dan coman dan coman buna seara!va rog daca puteti sa ma ajutati in urmatoarea situatie:-angajatorul nu a platit de mai mult de un an nici o contributie sociala.din luna septembrie ... (vezi toată discuția)
Somaj roxiana24 roxiana24 buna ziua. de circa o luna, eu si colega mea ne confruntam cu o problema..firma la care suntem angajate merge din ce in ce mai rau, salariile nu ne sunt ... (vezi toată discuția)
Somaj violiza violiza Buna ziua, lucrez la o firma X infiintata de 6 luni, si deja a inceput concedierea colectiva, pentru a beneficia angajatii de somaj trebuie sa le eliberez ... (vezi toată discuția)