1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj exista si conditia ca angajatorul sa fi platit contributiile la somaj.
2. Dar, dvs. puteti sa gasiti, in ultimele 24 de luni, 12 luni in care angajatorul a platit aceste contributii si astfel veti beneficia de indemnizatie de somaj.
astazi am vorbit cu administratorul desemnat al firmei si mi-a explicat ca sunt in ,,titlu executoriu,, si ca pot ,,concedia,,fara a fi platit contributiile sociale in ultimile 12 luni(16 luni!))...doar scriind la rubrica,,contributii...,,,,titlu executoriu,,Va rog,daca imi puteti da un sfat ce sa fac...pentru ca de mine depinde si soarta altor 15 angajati care asteapta ,,un semn,, ...efectiv nu stiu cum sa reactionez!(avem lucrari f. multe pentru calea ferata!)...dar retributie?????
1. Legea 76/2002 spune:
Art.35 (2) Constituie stagiu de cotizare şi perioadele în care angajatorul nu a plătit contribuţia la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi se află în procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, închidere operaţională, dizolvare, lichidare, administrare specială sau nu şi-a achitat contribuţiile datorită unor situaţii de forţă majoră.
2. Daca angajatorul dvs. se incadreaza in cele de mai sus veti beneficia de indemnizatie de somaj si daca nu a platit contributiile lasomaj.