avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contributii neplatite de catre angajator
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contributii neplatite de catre angajator

buna seara!va rog daca puteti sa ma ajutati in urmatoarea situatie:-angajatorul nu a platit de mai mult de un an nici o contributie sociala.din luna septembrie 2009 nu ne-au fost achitate salariile,ieri am fost anuntati(pentru ca de doua luni nu mai dorim sa muncim fara bani,stand in concediu fara plata)ca sa ne prezentam la munca,unde vom primi un preaviz de concediere(pe care noi am solicitat-o in mod repetat).am intrebat daca au fost platite cotizatiile sociale si am primit raspuns ca nu este nevoie.acum ne intrebam daca nu este un tertip al angajatorului pentru a mai muncii inca o luna fara salariu.va rog sa imi raspundeti daca putem beneficia in vreun fel de somaj.multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: dan coman , utilizator 19:43, 1 Aprilie 2010
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj exista si conditia ca angajatorul sa fi platit contributiile la somaj.
2. Dar, dvs. puteti sa gasiti, in ultimele 24 de luni, 12 luni in care angajatorul a platit aceste contributii si astfel veti beneficia de indemnizatie de somaj.
astazi am vorbit cu administratorul desemnat al firmei si mi-a explicat ca sunt in ,,titlu executoriu,, si ca pot ,,concedia,,fara a fi platit contributiile sociale in ultimile 12 luni(16 luni!))...doar scriind la rubrica,,contributii...,,,,titlu executoriu,,Va rog,daca imi puteti da un sfat ce sa fac...pentru ca de mine depinde si soarta altor 15 angajati care asteapta ,,un semn,, ...efectiv nu stiu cum sa reactionez!(avem lucrari f. multe pentru calea ferata!)...dar retributie?????
1. Legea 76/2002 spune:
Art.35 (2) Constituie stagiu de cotizare şi perioadele în care angajatorul nu a plătit contribuţia la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi se află în procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, închidere operaţională, dizolvare, lichidare, administrare specială sau nu şi-a achitat contribuţiile datorită unor situaţii de forţă majoră.

2. Daca angajatorul dvs. se incadreaza in cele de mai sus veti beneficia de indemnizatie de somaj si daca nu a platit contributiile lasomaj.
multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot plati eu contributia ca sa beneficiez de indemnizatie de somaj? cozmapaunita cozmapaunita buna ziua.Am fost angajat la o firma si eram detasati in strainatate tot timpul, faceam pauze perioade scurte de timp, pana se aduceau materiale in santiere ... (vezi toată discuția)
Asigurarea sociala platita kdiana kdiana buna ziua, am doua intrebari: 1.daca am platit pe cateva luni inainte asigurarea sociala respectiv din martie pana in noiembrie ma pot angaja in luna iulie?? ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa cim pe perioada determinata de 6 luni? nbun1 nbun1 Curiozitatea mea e daca dupa 6 luni de munca la privat beneficiez de somaj.multumesc (vezi toată discuția)