avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa CIM pe ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa CIM pe perioada determinata de 6 luni?

Curiozitatea mea e daca dupa 6 luni de munca la privat beneficiez de somaj.multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 3 Aprilie 2012
Doar daca in ultimele 24 de luni aveti lucrate 12 luni.
nici de ajutor de somaj nu pot beneficia, am inteles ca ar exista si asa ceva
somaj e acelasi lucru cu ajutor de somaj.... conditia primordiala: 12 luni lucrate in ultimele 24 (si asta cu norma intreaga 8 ore / zi)
Corect este indemnizatie de somaj
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
leuca_luminita, utilizator
Conditia este sa aiba un stagiu de cotizare de minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii la somaj ... si nu sa aiba 12 lucrate in ultimele 24.

Legea nr.76/2002, art.5 pct. V. prevede ca , stagiu de cotizare - perioada de timp pentru care s-a datorat contributia de asigurari pentru somaj atat de catre asigurat, cat si de angajator sau, dupa caz, numai de catre asigurat, precum si perioada pentru care persoanele asigurate in sistemul asigurarilor pentru somaj prin incheierea unui contract de asigurare pentru somaj au datorat si au platit contributia de asigurari pentru somaj; ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? cristhina2781 cristhina2781 buna ziua!am si eu o intrebare: daca in februarie 2012 am fost disponibilizata iar ultima luna care a fost platita la somaj este decembrie 2011 pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Trimiterea in somaj flori9 flori9 Buna ziua, pt a trimite in somaj o persoana angajata la o firma care are titlu executoriu, mai este necesara plata taxei de somaj 12 luni din ultimile 24 ... (vezi toată discuția)
Mai pot beneficia (inca o data) de somaj dupa o luna de munca? ramo_unica ramo_unica este posibil ca dupa ce am luat 9 luni de somaj ,am fost angajata o luna cu carte de munca dupa care mi sa desfintat postul pe care eram angajata, sa ... (vezi toată discuția)