avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... mai pot beneficia (inca o data) de somaj dupa o luna ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

mai pot beneficia (inca o data) de somaj dupa o luna de munca?

este posibil ca dupa ce am luat 9 luni de somaj ,am fost angajata o luna cu carte de munca dupa care mi sa desfintat postul pe care eram angajata, sa beneficiez dinou de somaj(sa fiu dinou bagata in somaj)?:sorry::(
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:43, 3 Iunie 2010
Art. 34 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj si stimularea ocupării forţei de muncă prevede ca:
(1) Somerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
V. stagiu de cotizare - perioada in care s-a plătit contribuţia de asigurări pentru şomaj atât de către asigurat, cat si de angajator sau, după caz, numai de către asigurat.

Deci, depinde daca aveti un stagiu de cotizare de cel putin 12 luni in ultimele 24 de luni.
Din cele 24 de luni anterioare concedierii scadeti cele 9 luni de somaj si trebuie sa va ramana 12 luni lucrate si cotizate la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj IulianL IulianL Buna ziua Daca anul trecut am 9 luni de cotizare si anul acesta mai cotizez inca 3 luni, ma incadrez sa am 12 luni din ultimele 24 cotizate. DAR intre cele 9 ... (vezi toată discuția)
Somaj ContSters267190 ContSters267190 Am lucrat 4 ani continuu la o societate din 01 dec 2007 dupa care am fost trimisa in somaj prin restructurare de post 16 noi.2011. Am primit somaj 9 luni pana ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pacsokatalin pacsokatalin Buna ziua Sunt angajat la firma ca persoana peste 45 de ani somer.Primesc acum 30% din indemnizatia de somaj pentru ca am fost angajat conform legii nr ... (vezi toată discuția)