avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de somaj

Buna ziua
Daca anul trecut am 9 luni de cotizare si anul acesta mai cotizez inca 3 luni, ma incadrez sa am 12 luni din ultimele 24 cotizate. DAR intre cele 9 luni din anul 2014 si cele 3 din 2015 am beneficiat de somaj 6 luni. Dar cele 12 luni pentru acest somaj sunt compuse din cotizatie din anul 2014 si 2013. Am dreptul sa obtin ajutor de somaj la sfarsitul acestui an?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: IulianL , utilizator 17:23, 31 August 2015
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 34.
(1) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemnizaţie de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
...

Art. 37^1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
...

2. - Asadar daca cele 9 luni de stagiu de cotizare au fost luate in considerare pentru indemnizatia de somaj precedenta atunci nu mai pot fi luate in calcul pentru alta indemnizatie de somaj.
- In acest caz trebuie sa aveti alte 12 luni de stagiu de cotizare la somaj, de la data cand s-a terminat ultimul somaj.
Va multumesc pentru timpul acordat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj claudana claudana Buna seara! Va rog frumos sa-mi spune-ti daca in situatia pe care o prezint in continuare mai pot beneficia de indemnizatie de somaj: -01.02.2007- 27.06.2009 ... (vezi toată discuția)
Din concediu de maternitate in somaj oana cali oana cali eu am ramas insarcinata in aprilie 2010 iar din martie pana in aprilie am fost in somaj dati de firma unde lucrez iar in aprilie ne-au chemat in apoi pentru ... (vezi toată discuția)
Mai pot beneficia (inca o data) de somaj dupa o luna de munca? ramo_unica ramo_unica este posibil ca dupa ce am luat 9 luni de somaj ,am fost angajata o luna cu carte de munca dupa care mi sa desfintat postul pe care eram angajata, sa ... (vezi toată discuția)