avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj

Buna seara!
Va rog frumos sa-mi spune-ti daca in situatia pe care o prezint in continuare mai pot beneficia de indemnizatie de somaj:
-01.02.2007- 27.06.2009 - contract de munca pe perioada nedeterminata;
-27.06.2009 - 27.06.2011 - concediu crestere si ingrijire copil;
-27.06.2011 - 25.11.2011 - contract de munca pe perioada nedeterminata;
-25.11.2011 - 25.08.2012 - indemnizatie de somaj;
-25.08.2012 - 15.10.2012 - contract de munca pe perioada nederminata;
-15.10.2012 - 15.09.2014 - concediu crestere si ingrijire copil.
Mai pot beneficia de somaj de la 15.09.2014?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: claudana , utilizator 14:40, 30 Septembrie 2014
1. - Nu puteti beneficia de indemnizatie de somaj deoarece in cele 24 luni premergatoare intrarii in CCC nu aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj care sa va ajute sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
- Aceste 12 luni trebuie sa fie diferite de cele care au fost luate in calcul pentru o perioada de somaj anterioara.

2. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 34.
(1) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemnizaţie de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
...

Art. 37^1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
...
Va multumesc mult de tot!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din nou in somaj roxana cecilia roxana cecilia in luna august am fost in somaj,iar in luna septembrie m-am angajat la o SC . In ianuarie ne-au fost date preavize de concediere colectiva . Ce drepturi am eu ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj lili74a lili74a buna ziua, daca o persoana a abeneficiat de somaj in perioada decembrie 2012 -mai 2013 ,ulterior a fosta angajata pe perioada nedeterminata si isi inceteaza ... (vezi toată discuția)
Reluare somaj dupa angajare cu cim perioada nedeterminata si incetare in perioada de proba DoraVasile DoraVasile Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face si daca se mai poate face ceva in situatia mea, care se prezinta astfel: Am beneficiat de somaj o ... (vezi toată discuția)