avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... din nou in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

din nou in somaj

in luna august am fost in somaj,iar in luna septembrie m-am angajat la o SC . In ianuarie ne-au fost date preavize de concediere colectiva . Ce drepturi am eu in aceasta situatie . Am dreptul la salariu compensatoriu.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:45, 25 Ianuarie 2011
1. La salariu compensator aveti dreptul.
2. Dar indemnizatie de somaj nu veti mai putea primi daca la actualul loc de munca aveti numai 4-5 luni.
3. Iata ce spune Legea 76/2002, modificata cu data de 16.12.2010:
Art. 34.
(1) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemnizaţie de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
...
Art.37.1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
...
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc pentru raspuns, dar eu somajul l-am intrerupt dupa 2 saptamani, deci am beneficiat de ajutorul de somaj doar 14 zile.Crede-ti ca mai pot beneficia de indemnizatie in aceasta situatie

1. Nu conteaza cat ati beneficiat de indemnizatie de somaj. Acesta a fost incetata deoarece ati incheiat un CIM pe perioada nedeterminata.
2. Pentru a beneficia iar de indemnizatie de somaj trebuie sa aveti 12 luni liucrate care nu au mai fost luate ca stagiu de cotizare pentru o perioada anterioara de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre conditii somaj danutz_bsd danutz_bsd Daca anul trecut, in lunile iulie si august, am fost in somaj, acum mai beneficiez de ajutorul de somaj? (vezi toată discuția)
Se mai poate intra in somaj dupa ce ai lucrat 2 luni? iulia.balan iulia.balan am lucrat la o firma 3 ani am intrat in somaj de 9 luni din care am stat 2 dupa care m-am angajat 12 luni am intrat in somaj de 6 luni luna asta se termina ... (vezi toată discuția)
Somaj marmarci13 marmarci13 Am beneficiat de somaj 5 luni. Incepand cu 10 ianuarie 2011 am fost angajata cu contract pe perioada determinata de cateva luni.Vreau sa stiu daca la sfarsitul ... (vezi toată discuția)