Pentru cheltuieli de transport poți da în contabilitate documente justificative - bonuri benzina cu RO sau bilete de tren/maxitaxi.
Dar la cazare ? Dacă închiriezi de la persoana fizica - se pare ca ei de la ANAF la un control pot sa iti refuze decontarea.
Aici este problema
Lucrez de 3 ani la o firma iar în ultimul an am avut foarte multe delegații în capitala. Cam 20 zile pe luna. De la 1 noiembrie mi s-a schimbat și funcția.
Acum administratorul firmei îmi spune ca ar fi mult mai ușor sa imi fac relocare în capitala - locul unde stau foarte mult.Ca sa nu mai fac naveta.În acest moment cazarea este la o firma de inchiriere apartamente regim hotelier și mi se emite factura.
Dar dacă ma mut în București clar nu pot inchiria un apartament de la persoana juridica. Știu ca de la persoana fizica trebuie cu contract de închiriere înregistrat la ANAF dar am înțeles de la contabila ca nu este în regula.
Întrebarea este: chiria îmi poate fi achitata de angajator? Sau trebuie sa îmi mărească salariu ca sa imi pot achita contravaloarea chiriei?
Nu găsesc pe nicaieri
mai sunt modificari in coduri? tot caut si nu gasesc nimic. la civil nu este sigur, dar la penal special? eu am invatat dupa un manual care revizuit pana la 25 martie 2008. care ma poate lamuri?
mai sunt modificari in coduri? tot caut si nu gasesc nimic. la civil nu este sigur, dar la penal special? eu am invatat dupa un manual care revizuit pana la 25 martie 2008. care ma poate lamuri?
pe acel post de secretara nu ma mai agit pentru ca agentiile imobiliare sunt la pamant. nu fac ei apai sa dea mai mult la salariu. oricum caut alt loc de munca pentru ca acolo chiar nu se merita:(
eu am terminat facultatea de drept. este foarte greu sa iti gasesti pe domeniu, mai ales in drept. peste tot cere experienta dar atata timp cat eu 4 ani am fost la facultate m-am acsat pe invatat nu pe munca. offf, e greu tare cu romanii....
sunt absolventa de facultate si urmeaza sa ma angajez pe un post de secretara. 720 lei este salariul care mi se cuvine? deja nu mai stiu si nu mai inteleg nimic