feel a scris:
Buna-ziua, va rog sa imi acordati cateva sfaturi.
Am o firma si vreau sa angajez un proaspat absolvent de facultate- pana acum nu aveam nici un angajat pe firma. Acest absolvent a depus luna trecuta la AJOFM un dosar cu copie de pe act de studii universitare, de pe act de identitate si adeverinta medicala, si i s-a spus sa vina dupa 1 septembrie cu actele in original pentru somaj.
Eu vreau sa agajez aceasta persoana, ce acte imi trebuie afara de copii de pe actele de identitate, cazier, analize medicale si act de studii?
Pentru a beneficia de subventia de la stat stiu ca trebuie sa semnez o conventie cu AJOFM, dar cand fac acest lucru - trebuie sa inregistrez mai intai contractul de munca la ITM?
Ca eu sa nu platesc impozite la stat pe acest salariu, ce suma maxima pot scrie in contractul de munca, caci am inteles ca asa vin banii de la stat, prin decontarea impozitelor?
Va multumesc.
De regula, angajatorul solicita la angajare, viitorului salariat urmatoarele inscrisuri:
- cererea de angajare;
- buletinul de identitate/cartea de identitate;
- carnetul de munca sau declaratie ca nu detine carnet de munca
- actele de studii;
- adeverinta de salariat/de vechime in munca de la angajatorul precedent;
- avize, autorizatii, atestari necesare exercitarii meseriei/profesie;
- certificatul medical;
- certificatul de cazier judiciar;
- nota de lichidare.
Pentru a obtine subventia de la AJOFM este necesar sa:
- declarati locul de munca vacant;
- încheiati o conventie cu agentia, pentru care, aveti nevoie de urmatoarele documente:
a) tabel nominal cu absolventii institutiilor de învatamânt încadrati în munca (conform modelului pus la dispozitie de agentie);
b) certificate eliberate de organul competent potrivit dispozitiilor legale, care sa dovedeasca handicapul pentru absolventii din rândul persoanelor cu handicap;
c) actul de identitate al absolventului, în copie;
d) actul (contractul individual de munca) în baza caruia au fost încadrati în munca, în copie;
e) actul de absolvire a institutiei de învatamânt, în copie;
f) declaratia pe proprie raspundere a absolventului ca la data absolvirii studiilor nu avea raporturi de munca sau de serviciu;
g) declaratie pe proprie raspundere a angajatorului, din care sa rezulte ca posturile pe care au fost încadrati absolventii nu sunt posturi de munca reînfiintate în mai putin de 6 luni de la desfiintarea acestora.
Prin urmare, trebuie sa inregistrati mai intai c.i.m.