avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii angajare absolventi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

angajare absolventi

Buna-ziua, va rog sa imi acordati cateva sfaturi.
Am o firma si vreau sa angajez un proaspat absolvent de facultate- pana acum nu aveam nici un angajat pe firma. Acest absolvent a depus luna trecuta la AJOFM un dosar cu copie de pe act de studii universitare, de pe act de identitate si adeverinta medicala, si i s-a spus sa vina dupa 1 septembrie cu actele in original pentru somaj.
Eu vreau sa agajez aceasta persoana, ce acte imi trebuie afara de copii de pe actele de identitate, cazier, analize medicale si act de studii?
Pentru a beneficia de subventia de la stat stiu ca trebuie sa semnez o conventie cu AJOFM, dar cand fac acest lucru - trebuie sa inregistrez mai intai contractul de munca la ITM?
Ca eu sa nu platesc impozite la stat pe acest salariu, ce suma maxima pot scrie in contractul de munca, caci am inteles ca asa vin banii de la stat, prin decontarea impozitelor?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: narcisa21 , utilizator 15:13, 5 Mai 2010
Firma care v-a angajat daca va desface contractul din initiativa sa trebuie sa restituie sumele incasate. Daca va dati demisia firma nu trebuie sa restituie banii.
Nimeni nu trebuie sa prelungeasca nimic. Lucrurile vor decurge la fel in continuare pentru Dvs iar pentru firma va fi o diferenta de natura financiara, in sensul ca retributia Dvs financiara va fi platita din sursele ei proprii.
Buna ziua,as dori sa stiu ce acte imi trebuie ca sa ma inscriu in evidenta la somaj si cat dureaza pana sunt efectiv in evidenta.
Pt a fi luat din somaj de catre un angajatoor ,ce acte sunt necesare pt dosarul de subventie si cat dureaza aprobarea lui?
Mentionez ca am absolvit facultatea anul acesta,nu am lucrat niciodata si nu sunt in evidenta somajului.
Multumesc!
Dar daca vreau sa angajez pe perioada determinata de trei luni un absolvent de facultate si apoi sa-i prelungesc contractul pe perioada determinata mai beneficiez de subventie ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrarea in munca marialb marialb Ași vrea să aflu care sunt facilitățile unei firme,în situația angajări unui somer cu diplomă de bacalaureat și studi superioare în ... (vezi toată discuția)
Angajare absolventi Vioreld Vioreld salutare. imi puteti spune si mie pashii care trebuiesc urmatzi daca firma vrea sa angajeze absolventi, in cazul carora Somajul contribuie cu un procent la ... (vezi toată discuția)
Dati-mi un sfat! bobo2010 bobo2010 Buna ziua! M-am angajat acum 1 an si 10 luni la o firma, printr-o conventie de 3 ani pentru tinerii absolventi.Pe scurt contractul semnat intre firma si ... (vezi toată discuția)