avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Activitate HAICA DAN

Activitate HAICA DAN

Am fost bransat la reteaua stradala de gaz,in baza unui acord notarial al proprietarului retelei,bineinteles obtinut contra cost.Dupa inceperea furnizarii gazului,a aparut o persoana care sustine ca este adevaratul proprietar al retelei,prezentand niste documente in acest sens si pretinzand suma de 750 euro despagubire.Am refuzat plata,doarece mai platisem o suma pentru acelasi lucru,acordul fiind acceptat si recunoscut de Distrigaz,singurul in masura sa detina informatii referitoare la retelele de gaz(si obligat sa verifice daca acordul este dat de proprietarul real).Am fost actionat in instanta,primul termen fiind in Noiembrie.

Cum sa prezint situatia in fata instantei,eu fiind de buna credinta(pentru mine nu conta cui platesc)? Deasemenea,pe ce criterii a stabilit petentul cuantumul despagubirii,reteaua finantata de el avand cca 100 m,iar eu avand racordul dupa primii 3 m? presupun ca ar putea pretinde doar partajarea costurilor pentru acesti 3 m folositi in comun si nu perntru toata reteaua?!
Intreprinderile individuale sunt platitoare de TVA ? Cum se face decontul de TVA?
Sunt asociat unic la un SRL cu activitatea cafe-bar si doresc infiintarea unei intreprinderi individuale ,cu acelasi obiect de activitate.Ce fel de pregatire(diploma)este necesara?
Răspuns la discuția precontract
Nu,nu este inscris in F si contractul nu prevede inscrierea decat dupa perfectarea vanzarii
Discuție precontract
Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru un apartament,care era in acel moment ipotecat pentru un credit bancar la o anumita banca,fapt cunoscut de maine si stipulat in contract.Promitentul se angaja,in antecontract,sa perfecteze formele de vanzare-cumparare in momentul in care se achita creditul,iar banca ridica ipoteca.Dupa 2 ani,promitentul a refinantat creditul la o alta banca, care oferea conditii de creditare mai bune,fara sa-mi ceara avizul.S-ar putea considera ca promitentul nu si-a respectat angajamentul(teoretic creditul la prima banca,mentionata in contract ,a fost achitat ,chiar daca prin refinantare,si era obligat sa perfecteze actele de vanzare cumparare?Poate fi acuzat promitentul de inselaciune?
Răspuns la discuția abuz in serviciu
Am intrebat la ENEL,nu au facut ei schimbarea,dimpotriva,conducerea lor le-a interzis sa se implice in campania electorala.Initial,bannerul meu a fost montat de ENEL,iar cand s-a deteriorat,tot ei l-au schimbat.
Am inteles punctele de vedere ale comentatorilor si le multumesc,dar ar mai fi un detaliu de luat in seama.
In orice campanie electorala,materialele publicitare nu se amplaseaza dupa cum vrea fiecare candidat,ci trebuie sa aiba autorizarea Primariei,cu specificarea precisa a amplasamentelor.In acest caz,candidatul fiind si factor de decizie in acordarea autorizatiilor,in calitatea sa de viceprimar,si-a acordat cate amplasamente a avut chef,dar Primaria nu avea dreptul sa autorizeze o locatie deja ocupata(si autorizata).Candidatul nu se poate exonera de raspundere,dand vina pe staff-ul de campanie,avea o dubla datorie,in calitate de candidat si viceprimar sa verifice respectarea autorizatiilor de amplasare a bannerelor si sa nu comita abuzuri.Chiar daca juridic e mai greu de dovedit,este clar ca a abuzat de functia sa,tolerand situatii de acest gen in folosul lui personal.Nici un cetatean obisnuit al orasului nu si-ar fi permis sa procedeze asa,primaria intervenind imediat pentru nerespectarea amplasamentului autorizat.
Am un hotel in Lugoj si ,pentru reclama,am inchiriat de la ENEL doi stalpi pe care am amplasat,cu avizul Primariei,un banner publicitar.Platesc de cca 8 ani chirie lunara ENEL-ului pentru utilizarea stalpilor de iluminat.La alegerile parlamentare,am observat ,cu stupoare,ca bannerul meu a disparut,facand loc altui banner,apartinand viceprimarului,care candida la Senat.Au trecut 3 luni,campania s-a incheiat,bannerele electorale au fost date jos,dar locul a ramas gol,bannerul meu a disparut,eu platind in continuare chiria lunara.Viceprimarul,care a pierdut in alegerile parlamentare si a ramas in continuare in functie,a fost sesizat telefonic ,in repetate randuri,cu rugamintea de a repune bannerul hotelului la loc.S-a facut si o sesizare scrisa la Primaria Lugoj,la care insa nu am primit raspuns ,desi termenul legal de 30 de zile a expirat.
Consider ca fapta viceprimarului reprezinta un abuz,la fel nerespectarea termenului de raspuns,dar ,mai ales,o sfidare la adresa locuitorilor urbei si consider ca atitudinea sa trebuie sanctionata. Care sunt pasii pentru rezolvarea problemei si unde trebuie sa ma adresez?