avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... precontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

precontract

Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru un apartament,care era in acel moment ipotecat pentru un credit bancar la o anumita banca,fapt cunoscut de maine si stipulat in contract.Promitentul se angaja,in antecontract,sa perfecteze formele de vanzare-cumparare in momentul in care se achita creditul,iar banca ridica ipoteca.Dupa 2 ani,promitentul a refinantat creditul la o alta banca, care oferea conditii de creditare mai bune,fara sa-mi ceara avizul.S-ar putea considera ca promitentul nu si-a respectat angajamentul(teoretic creditul la prima banca,mentionata in contract ,a fost achitat ,chiar daca prin refinantare,si era obligat sa perfecteze actele de vanzare cumparare?Poate fi acuzat promitentul de inselaciune?
Antecontractul dvs a fost notat la cartea funciara?
Poate fi inscris un precontract la cartea funciara?
As dori un model de pracontract.
Modele de precontract va poate furniza orice notar public , caci el este cel care redacteaza si autentifica antecontractul!
Orice antecontract se poate nota in cartea funciara cu conditia sa fie inserata in cuprinsul sau o clauza in acest sens ! ( si, bineinteles ,imobilul sa aiba carte funciara )B-)
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Nu,nu este inscris in F si contractul nu prevede inscrierea decat dupa perfectarea vanzarii
in functie de clauzele contractuale este posibil sa fie cercetat pentru inselaciune.numai dupa lecturarea antecontractului putem sa va spunem ce este posibil.

Alte discuții în legătură

Imobil vandut de 2 ori, antecontract nerespectat Sebastian03 Sebastian03 Buna ziua, In anul 2018 am semnat un antecontract pentru o garsoniera intr-un bloc la care abia se incepuse constructia (Ilfov). Desi nu mi-a sunat bine, ... (vezi toată discuția)
Conventie (precontract de vanzare-cumparare) broasca maria broasca maria in octombrie am incheiat um precontract de vanzare-cumparare achitand 25% din suma totala,urmand ca in termen de un an sa achit diferenta si sa perfectam ... (vezi toată discuția)
Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!! ginamangra ginamangra Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte ... (vezi toată discuția)