avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conventie (precontract de vanzare-cumparare)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conventie (precontract de vanzare-cumparare)

in octombrie am incheiat um precontract de vanzare-cumparare achitand 25% din suma totala,urmand ca in termen de un an sa achit diferenta si sa perfectam contractul,este vb de o locuinta.Acum proprietarii ma ameninta ca vor vinde la alta persoana daca eu nu achit pana in 20 ianuarie.Ce pot face pt ai obliga sa respecte intelegerea ? Precontractul este facut la notar.
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 12:19, 28 Decembrie 2010
daca in baza contractului s-a inscris la CF un privilegiu imobiliar in favoarea dvs. proprietarul nu va putea instraina mai devreme de implinirea termenului...
nu cred ca sa facut acel demers la CF,as putea face acum ceva in acest sens?
buna ziua.
puteti sa va notati antecontractul in cartea Funciara.
broasca maria a scris:

nu cred ca sa facut acel demers la CF,as putea face acum ceva in acest sens?


Citiţi actul şi vedeţi dacă există menţiunea cu privire la notarea antecontractului în cartea funciară. Dacă există e ok. Dacă nu, practic e liber să mai promită la alţii sau chiar să vândă. Asta nu înseamnă că nu vă veţi recupera banii în cazul în care îl va transmite altei persoane, doar că va trebui să mergeţi în instanţă pentru asta.
Nu puteţi solicita notarea în cf fără ca şi proprietarul să fie de acord şi probabil că nici nu va fi dacă deja nu vă mai înţelegeţi. Puteţi să-l avertizaţi însă că în cazul în care îl mai promite sau îl vinde altcuiva îşi încalcă obligaţiile asumate prin antecontract şi va răspunde pentru neîndeplinirea lor. Cu siguranţă există clauze contractuale înscrise, în acest sens. Recomandabil ar fi să nu vă apucaţi să investiţi bani în acel imobil până nu se va face transferul dreptului de proprietate.
notarea se poate face fara acordul proprietarului.
mergeti la ocpi, completati cererea, achitati tariful de 60 de lei si o sa vi se noteze.

Alte discuții în legătură

Precontract casa balasaf balasaf Buna ziua! in data de 30.07.2015 am semnat un precontract pentru cumpararea unei case, dand un avans de 2000 euro si urmând ca pana in data de 30.11. 2015 sa ... (vezi toată discuția)
Radiere din cartea funciara !!! gcg 1974 gcg 1974 Salut, Am o intrebare legata de un precontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Eu sunt vanzatorul. Cumparatorul m-a sunat cu trei zile inainte de ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren pesticid pesticid Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare. Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)