Da,asa este,la ambasada m-am legitimat cu pasaportul romanesc si tot pe baza acestuia mi s-a eliberat procura
Deci sa inteleg ca sora mea poate aduce la notar ca act de identitate copia legalizata a pasaportului?
Va rog mult de tot sa ma mai ajutati putin cu o informatie:
Legat de subiectul de mai sus:
Am facut procura pentru a o imputernici pe sora mea sa ma reprezinte la dezbaterea succesoriala precum si declaratia de acceptare a succesiunii la ambasada Romaniei din tara unde ma aflu acum
Infara de aceste doua acte sora mea mi-a mai spus ca notarul a solicitat si copie dupa certificatul meu de nastere legalizata conform cu originalul dar si copie dupa certificatul de casatorie/divort ,la fel legalizata,precum si copie legalizata dupa cartea de identitate.
Problema mea este ca astazi am pierdut cartea de identitate,prin urmare nu pot trimite surorii copia legalizata dupa cartea de identitate
Ne aflam in situatia in care sora mea deja a stabilit data succesiunii(convinsa ca eu voi trimite rapid actele) urmand si ea sa parasesca tara la sfarsitul lunii.Deci,nu am timpul necesar sa fac o alta carte de identitate(necesita timp,procura din nou etc)
Intrebarea mea este:nu pot utiliza o copie legalizata dupa pasaport in locul copiei cartii de identitate?
Mentionez ca in pasaport ,ca si in certificatul de nastere am CNP-ul trecut date care le consider importante
Sper ca imi intelegeti intrebarea la care astept un raspuns cat se poate de repede .Va multumesc anticipat
va multumesc frumos tuturor pentru raspunsuri
locuiesc in alta tara,iar fratii mei in Romania
Urmeaza sa facem succesiunea dupa ambii parinti decedati
Eu nu pot veni in Romania pentru succesiune,ce acte ar trebui sa trimit surorii mele din Romania care doreste sa deschida aceasta succesiune,prin care sa-mi exprim acordul de deschidere a succesiunii precum si acceptarea partii mele de mostenire?
ce acte de la mine are ea nevoie pentru ca acesta succesiune sa decurga cat mai repede nefiind cazul sa se faca in favoarea unuia dintre noi ci acceptand in mod egal ceea ce avem de impartit?
Va multumesc frumos pentru promptitudinea raspunsului
Aproximativ,cam cat dureaza o succesiune in instanta?
In cazul in care toate partile implicate se prezinta si sunt de acord
Va multumesc inca o data pentru raspunsuri
Care este taxa unui notar pentru a intocmi actele unei succesiuni?Se calculeaza in functie de masa succesoriala sau este o taxa fixa?
In primul rand va multumesc frumos pentru raspunsuri
Am inteles deci ca la notar este de platit o suma care nu este chiar de neglijat si desigur ,nu se mai recupereaza ,dar avantajul este ca rezolvam succesiunea in timp mai scurt
In instanta este cam aceeasi suma dar o putem recupera ,acesta fiind avantajul,dar se rezolva intr-un timp mai lung
Sper ca am inteles bine
Acum va mai rog sa-mi spuneti:
-tata a murit acum un an jumatate
-mama a murit recent,nu sunt inca 6 luni de la deces
Succesiunea o putem face dupa amandoi in acelasi timp?
Sunt taxe separate pentru a face succesiunea dupa fiecare parinte in parte sau exista o singura succesiune dupa ambii parinti si vom plati doar o singura taxa(in ambele cazuri,fie ca vom face succesiunea la notar fie ca o vom face in instanta)?
Respectuos va rog sa ma indrumati si pe mine
Suntem trei frati singurii copii ai parintilor nostrii
Tatal nostru amurit anul trecut iar mama acum cateva zile
Singurul lucru care ne-a ramas de la ei este un apartament pe care noi dorim acum sa-l vindem
Noi nu am facut succesiune nici dupa tata cand a murit dar nici dupa mama deocamdata
Este necesara succesiunea dupa vreunul din ei pentru a putea vinde acel apartament daca noi suntem singurii lor urmasi,singurii copii?