Buna,
Parcurgand partea generala la civil, am observat ca nu avem de invatat efectele actului juridic civil? Asa este sau n-am citit cu atentie tematica pentru examen?
Tematica indicata a fost valabila pentru examenul sustinut in octombrie 2012.
Pentru acest an, inca nu s-a afisat tematica SI bibliografia. Evident, ca, in linii mari, o sa fie aceeasi, singura problema ar fi ce anume se va da din noul cod civil.
Sa speram ca se va afisa cat de curand tematica si bibliografia pentru sustinerea examenului de anul acesta.
Daca la penal, este stiu din ce autori va trebui sa studiem pentru examenul de anul viitor (in sensul ca acestia nu se vor schimba fata de anul acesta), as dori sa recapitulam la drept civil dupa ce autori "consacrati" sa studiem.
Astfel:
a. G Boroi - Partea generala. Persoanele, ed. a III-a , 2008 (oct 2012).....pentru 2013 ce anume?
b. C. Barsan - Drept civil. Drepturi reale principale, ed. a III-a, 2008 (oct 2012).....pentru 2013 ce anume?
c. Statescu, Barsan - Teoria generala a obligatiilor, ed. a IX-a 2008 (oct 2012).....pentru 2013 ce anume?
d. F. Deak - Tratat de drept succesoral, ed. a II-a, 2002 (oct 2012).....pentru 2013 ce anume?
e. F. Deak - Tratat de drept civil, Contracte speciale, vol. I-II, 2006, vol III 2007 (oct 2012).....pentru 2013 ce anume?
Ma gandeam sa fie autori din Bucureşti, pentru ca ştim ca subiectele sunt formulate dupa opiniile acestora.
Ca sa depasim aceasta etapa a "acuzelor", am si eu o intrebare pentru cei care se vor pregati pentru urmatorul examen: credeti ca pentru materia de drept se va da din noul cod civil?
Inteleg ca ati primit numar de inregistrare la depunerea dosarului.
In cazul baroului meu, Timis, am lasat dosarul la secretariat si nu am primit niciun numar de inregistrare. Rog pe cei care s-au inscris in Timis sa-mi spuna daca au patit la fel.
Imi puteti spune, va rog, ce carte de teste grile folositi pentru verificarea cunostintelor de drept civil si procesual civil?
Va multumesc anticipat pentru raspuns si bafta tuturor la examen!
Mary1981, dar in sintezele transmise de tine, se afla si contractele speciale, obligatii, succesiuni, penal si procedura penala. gresesc? sau intentia ta este de a primi sinteze cu predilectie ale autorilor respectivi??