avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Activitate andrea23

Activitate andrea23

Sunt angajat la o firma romaneasca detasat la munca in Germania.Mi se cuvin drepturile salariale de la firma din Romania?

Răspuns la discuția formular e101.Urgent!!!!!!
E101 se elibereaza pe plan local sau de la Bucuresti?
Buna ziua!

Suntem angajati la o firma din Romania,care are un contract de colaborare cu o firma din Germania,si suntem detasati la aceasta firma.Care din tipurile de asigurare avem nevoie?(E101,E104,E106...?)
Multumesc?
Răspuns la discuția somaj
Multumesc
Răspuns la discuția somaj
Conteaza sau nu ca am studii superioare?(in legatura cu salar min. 600 lei)
Discuție somaj
Am lucrat un an la o firma, cu un salar net de 11 mil. m-au concediat prin desfiintarea postului.Am fost angajata ca inginer in industrie alimentara. Ma intereseaza, cat somaj pot sa primesc,aproximativ.Multumesc!
Multumesc foarte mult de recomandari.
dar in preaviz trebuie sa fie specificat in legatura cu bonurile sau se subintelege?De ex. angajatorul mi-a spus ca el nu imi da bonurile pe perioada de preaviz pentru ca el nu este obligat sa dea bonuri de masa
Dar atunci eu ce pot sa fac,daca nu vrea sa ma prezint la lucru?Pentru ca daca m-as duce in fiecare zi 4 ore, m-ar costa foarte mult, deoarece unitatea este foarte departe , iar microbuzul unitatii circula numai intre schimburi, si numai cu taxiul as putea sa ma duc.Dar seful meu nici nu vrea sa ma vada in productie.Ce sa fac?Pot sa-i cer sa nu scrie in decizie "conform art 74 alin 3 CCM", doar "conform deciziei angajatorului fara a afecta drepturile salariale?
in preaviz Scrie in felul urmator:in conformitate cu dispozitiile art. 73 alin 1din Codul Muncii si ale art. 74 alin 2 din contractul colectiv de munca la nivel national pe anii 2007-2010, de la data prezentei instiintari beneficiati de un termen de preaviz de 20 zile lucratoare, pana la data de 30.03.09.
In vederea asigurarii posibilitatii gasirii unui loc de munca, in perioada preavizului beneficiati, conform art 74 alin 3 CCM, precum conform deciziei angajatorului, de scutirea de la obligatia la programul de lucru, in vederea cautarii unui loc de munca.
Contractul dvs individ. incet.la data expirarii termenului de preaviz, respectiv la data de 30.0.09.
Ca urmare a pierderii de catre dvs. a calitatii de salariat al SC... si a posibilitatii de a obtine drepturi salariale de la aceasta societate, SC va va acorda o compensatie in suma de 1 salariu lunar, conform art 78 din CCM. Trebuia de stiut ca inca n-am semnat nimic