avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Activitate todirascuionela

Activitate todirascuionela

Am un caz in institutia unde lucrez.
Un salariat a venit la unitatea noastra prin transfer de la o alta unitate. Nu a beneficiat de concediu de odihna pt anul trecut, ar vrea sa stie dupa cit timp poate beneficia de concediu de odihna avind in vedere ca a venit prin transfer. Mentionez ca are 8 luni de la transfer.
Un functionar public Clasa III dradul profesional superior, treapta 3 , avind un salar de incadrare de 803 lei, dupa terminarea studiilor superioare de lunga durata avanseaza la Clasa I.
Ma intereseaza daca se pastreaza gradul si treapta avuta si care este salarul de incadrare ?La personalul contractual cresterea de la studii medii la cele universitare este de 20% la functionarii publici cat este cresterea?
Ma numesc Jana am 59 ani, fost Contabil Sef 27,10 ani in total la CAP 19 ani restul la o Societate Comeciala . In anul 2007 am iesit la pensie de drept . In anul 2008 am depus la Casa de pensii o adeverinta de norme CAP pentru ca in perioada in care eram Contabil Sef lucram si Duminica in Baza la cantarit griu si porumb, mergeam la prasit si la gradina si mi se adaugau norme agricole anuale ,cotizate cu 15-20 lei cumera atunci ca si ceilalti agricultori, perioada de norme fiind intre anii 1973-1992.Mi sa acordat la pensie 0,19 puncte din normele agricole (19 ani) prin decizie de pensie.In urme cu 2 saptamani am primit o decizie de suspendare si de imputare a pensiei primite pe motiv ca normele CAP nu trebuiau prinse la pensia de stat primita. Conform Legi 19 art. 70 alin se iau in calcul toate veniturile si cele agricole si cele de stat concomitent.
As dori sa ma sfatuiti ce sa fac in acest caz eu stiind ca am dreptate pentru ca am cotizat in amandoua parti.
Va multumesc anticipat.
Am copil de 2 luni jumatate. Daca sotul meu a depus actele de concediu pentru crestere copil pana la 2 ani ,dupa 42 zile de la nastere , eu mai beneficiez in continuare de cele 126 zile de concediu de maternitete , sau trebuie sa merg la serviciu?Cu ce data cu data ?Cind a fost facuta cererea de concediu pentru crestere copil?Sau pot feneficia de cele 126 zile concediu medical?
Daca am dreptul de a efectua cele 126 zile, chiar daca sotul a iesit in crestere copil , ma ajutati cu-n articol din Lege?
Inteleg ca nu se suprapun dar unde scrie?Nu am gasit, poate ma ajutati voi.