avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dupa cit timp concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dupa cit timp concediu de odihna

Am un caz in institutia unde lucrez.
Un salariat a venit la unitatea noastra prin transfer de la o alta unitate. Nu a beneficiat de concediu de odihna pt anul trecut, ar vrea sa stie dupa cit timp poate beneficia de concediu de odihna avind in vedere ca a venit prin transfer. Mentionez ca are 8 luni de la transfer.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:27, 3 August 2009
Acordarea concediului de odihna nu mai este conditionata de o anumita vechime de munca intr-o societate. (vechea regual cu cel putin duap 11 luni de lucru s-a scos demuuuuly :) )
Daca nu sunt probleme de organizare si i poate acorda concediu din acest sens, se poate efectua CO oricand de la angajare.
todirascuionela a scris:

Am un caz in institutia unde lucrez.
Un salariat a venit la unitatea noastra prin transfer de la o alta unitate. Nu a beneficiat de concediu de odihna pt anul trecut, ar vrea sa stie dupa cit timp poate beneficia de concediu de odihna avind in vedere ca a venit prin transfer. Mentionez ca are 8 luni de la transfer.

Cred ca este vorba de o institutie bugetara...unitate militara, sau ceva in genul....deoarece numai acolo mai exista institutia transferului (daca se mai numeste asa). In mediul privat nu mai exista asa ceva. Putea sa efectueze concediul restant imediat sau dupa cateva luni de la venire in unitatea dvs.. Acum trebuie sa ii calculati asa fel incat sa se incadreze in acest an calendaristic cu toatele zilele de concediu cuvenite, atat pentru anul trecut cat si pentru anul curent.
Numai pentru functionarii publici exista transfer ... Poate beneficia de CO, legea nu mai conditioneaza acordarea concediului de odihna dupa o anumita perioada efectiv lucrata in acea unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna ramas neefectuat deoarece am nascut lacramioara-elena lacramioara-elena Buna ziua, -sunt functionar public si mi se cuvin anual 25 de zile concediu de odihnă deoarece am o vechime in campul muncii de peste 15 ani; -in data de ... (vezi toată discuția)
Dreptul de concediu gianina mariana gianina mariana va rog frumos daca puteti sa imi raspundeti despre dreptul de programare a concediului de odihna in domeniul bugetar .Poate institutia la care lucrez sa imi ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna pentru angajat in cazul a 2 contracte de munca elisa_2000 elisa_2000 Buna ziua O lamurire va rog. In cazul in care am angajat pe norma de 4 ore/zi, iar angajatul mai are un contract de munca la alta institutie cu program de 8 ... (vezi toată discuția)