avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... concediul de odihna ramas neefectuat deoarece am nascut
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

concediul de odihna ramas neefectuat deoarece am nascut

Buna ziua,
-sunt functionar public si mi se cuvin anual 25 de zile concediu de odihnă deoarece am o vechime in campul muncii de peste 15 ani;
-in data de 25.10.2010 raportul de serviciu a fost suspendat conform art.94, alin. (1), litera j din legea 188/1999 r. ( concediu de maternitate),
-in data de 24.12.2010 raportul de serviciu a fost suspendat conform art.95, alin. (1), litera a din legea 188/1999 r. ( concediu crestere copil),
- in anul 2010 am efectuat doar 15 zile de concediu de odihna,
-dupa ce am luat la cunostintă, prima decizie de suspendare, am solicitat printr-o cerere la conducerea institutiei plata zilelor de concediu ramase neefectuate in anul 2010 stiind ca in luna noiembrie voi naste si nu le voi mai putea efectua,
- cererea de plată mia fost refuzata pe motiv că voi beneficia de zilele restante la momentul reluarii activitatii.
- luna aceasta am fost la serviciu pentru a face cererea de reluare a activitatii printre care am ridicat problema zilelor de concediu restante din anul 2010 la Resurse Umane, unde mi s-a comunicat ca nu le mai beneficiez deoarece nu am reluat activitatea in ultimele 12 luni de la suspendare.
Întrebarea mea este, daca totusi nu exista vreun temei legal pentru a nu ramane pierdute aceste zile ?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 19:50, 30 Octombrie 2012
HOTARARE nr. 250 din 8 mai 1992 (*republicata*)(**actualizata**)
privind concediul de odihna si alte concedii ale salariatilor din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetar
ART. 5
(1) Salariatii care au lipsit de la serviciu intregul an calendaristic, fiind in concediu medical sau in concedii fara plata acordate potrivit art. 25 alin. (3), nu au dreptul la concediul de odihna pentru acel an.
(2) In cazul in care perioadele de concedii medicale si de concedii fara plata prevazute la art. 25 alin. (3), insumate, au fost de 12 luni sau mai mari si s-au intins pe 2 sau mai multi ani calendaristici consecutivi, salariatii au dreptul la un singur concediu de odihna, acordat in anul reinceperii activitatii, in masura in care nu a fost efectuat in anul in care s-a ivit lipsa de la serviciu pentru motivele prevazute la alin. (1)
Se cumuleza CO cuvenit ramas neefectuat in 2010 cu CO aferent zilelor lucrate in 2012
1. Institutia nu va putea plati in anul 2010 cele 10 zile de concediu neefectuate deoarece compensarea in bani a acestora se putea face doar in situatia incetarii raportului de serviciu!...

"Se cumuleza CO cuvenit ramas neefectuat in 2010 cu CO aferent zilelor lucrate in 2012"
2. Din moment ce d-na respectiva spune ca a beneficiat de 15 zile de concediu de odihna in anul 2010, e clar ca nu e indeplinita cerinta de "Salariatii care au lipsit de la serviciu intregul an calendaristic ( fiind in concediu medical sau in concedii fara plata)" si nu poate invoca acel articol!:hammer:.
Daca a venit la lucru pana in luna octombrie, cred ca avea destul timp ca sa solicite si sa efectueze si restul de 10 zile, fiind ghinionul dansei ca nu le-a efectuat in anul acela...
Poate ca cei la resurse umane de la institutia respectiva se mai lumineaza intre timp :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma va rog în legatura cu concediul de odihna... MARA MALINA MARA MALINA Lucrez in sanatate -bugetari... In data de 17.04. 2012 m-am intors din concediul de crestere a copilului de 2 ani si mi s-a spus acum ca nu am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna restant del_gf del_gf Buna ziua, Daca o persoana a fost in concediu de crestere copil 2 ani, ce se intampla cu concediul de odihna restant din 2010? Legea spune ca un concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa demisie ran ran Am cerut incetarea raporturilor de serviciu prin demisie.Dupa cateva zile am cerut concediul de odihna proportional cu timpul efectiv lucrat(imi ramasesera 5 ... (vezi toată discuția)