avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutati-ma va rog în legatura cu concediul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutati-ma va rog în legatura cu concediul de odihna...

Lucrez in sanatate -bugetari... In data de 17.04. 2012 m-am intors din concediul de crestere a copilului de 2 ani si mi s-a spus acum ca nu am dreptul la concediu de odihna pe anul 2012 deoarece mi l-am efectuat in anul 2009.
În anul 2009 mi-am efectuat tot concediul de odihna in vara...in toamna din cauza sarcinii am fost internata in spital fiind o sarcina cu probleme -la risc, am avut concediu medical o perioada, dupa care mi s-a acordat concediu de risc maternal.
În anul 2010 concediu de risc maternal ...prenatal pana am nascut in aprilie 2010. De la personal mi-au spus ca nu am concediu conf. ord. din 1990 pentru ca se acorda doar un concediu pe toata aceasta perioada respectiv cel din 2009 care a fost efectuat....ceea ce nu mi se pare corect... nu am dreptul la concediu pentru ce voi lucra in anul 2012? .....in contractul individual de munca pe care l-am semnat cand m-am intors din concediul de crestere a copilului de 2 ani scrie ca am dreptul la concediu 25 de zile lucratoare pe an.
Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: valita , utilizator 10:40, 12 Iulie 2012
In cazul dvs. se aplica prevederea art.5 din HG250/1992.
Art. 5
(1) Salariaţii care au lipsit de la serviciu întregul an calendaristic, fiind în concediu medical sau în concedii fără plată acordate potrivit art. 25 alin. (3), nu au dreptul la concediul de odihnă pentru acel an.

(2) În cazul în care perioadele de concedii medicale şi de concedii fără plată prevăzute la art. 25 alin. (3), însumate, au fost de 12 luni sau mai mari şi s-au întins pe 2 sau mai mulţi ani calendaristici consecutivi, salariaţii au dreptul la un singur concediu de odihnă, acordat în anul reînceperii activităţii, în măsura în care nu a fost efectuat în anul în care s-a ivit lipsa de la serviciu pentru motivele prevăzute la alin. (1).
Si atunci eu anul in curs nu voi avea C.O.? Pot gasi o solutie, o alta lege, ceva sa fie legal..nu concediu medical?
Cu multumiri,
Nu veti putea beneficia decat daca angajatorul va acorda CO in avans pentru perioada care urmeaza sa o lucrati.
Pentru lunile care le-am lucrat si le voi lucra adica cele 8 luni din luna mai pana in decembrie pot solicita CO. in avans pe anul 2012 ?
Puteti sa-mi dati si un articol de lege sau ordin sa le spun celor de la personal
Cu multumiri,
Puteti lua CO pe anul 2012 ... nu va trebuie niciun text de lege care sa prevada ca puteti lua in vanas CO pe anul 2012 ... urmand o astfel de logica, ar insemna ca toti salariatii ar trebui sa-si ia CO in luna decembrie a fiecarui an ...

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna magda76 magda76 Buna ziua.Am si eu o problema pentru solutionarea careia am nevoie de sfatul dumneavoastra.Am fost in concediul pentru cresterea copilului pana la inceputul ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna pe perioada incapacitatii de munca ravecabot ravecabot Buna ziua intrebarea mea este cum se acorda concediului anual de odihna pentru persoanele ale caror concediu medical depaseste 12 luni si se intinde pe ... (vezi toată discuția)
Concediul medical reduce durata concediului de odihna? ellena ellena Daca un salariat are dreptul la 21 de zile de concediu de odihna pe an si a beneficiat de 2 luni de concediu medical, concediul de odihna se acorda ... (vezi toată discuția)