avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna pe perioada incapacitatii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna pe perioada incapacitatii de munca

Buna ziua

intrebarea mea este cum se acorda concediului anual de odihna pentru persoanele ale caror concediu medical depaseste 12 luni si se intinde pe perioada a 3 ani calendaristici consecutivi. Conform HG 250/1992, este clar ca un singur concediu de odihna in anul reinceperii in masura in care nu a fost efectuat inainte de a intra in incapacitate de munca. In contractul colectiv este stipulat la fel doar ca spune 12 luni sau mai mult, pe doi ani calendaristici consecutivi. Dumneavoastra cum interpretati conform HG 250 si a Codului Muncii.

Cu muntumiri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:17, 7 Octombrie 2012
HG nr.250/1992 prevede :
Art. 5
(1) Salariaţii care au lipsit de la serviciu întregul an calendaristic, fiind în concediu medical sau în concedii fără plată acordate potrivit art. 25 alin. (3), nu au dreptul la concediul de odihnă pentru acel an.

(2) În cazul în care perioadele de concedii medicale şi de concedii fără plată prevăzute la art. 25 alin. (3), însumate, au fost de 12 luni sau mai mari şi s-au întins pe 2 sau mai mulţi ani calendaristici consecutivi, salariaţii au dreptul la un singur concediu de odihnă, acordat în anul reînceperii activităţii, în măsura în care nu a fost efectuat în anul în care s-a ivit lipsa de la serviciu pentru motivele prevăzute la alin. (1).

In speta, daca concediu medical se intinde pe o durata de 3 ani si salariatul nu a efectuat CO in anul in care a intrat in concediu medical, atunci la terminarea concediului medical va avea dreptul la un singur CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna dupa cic Anasia Anasia Buna ziua! Lucrez la o institutie publica. Din 04 februarie 2011 am fost in concediu medical pentru iminenta de avort, pana s-au terminat zilele de concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical si concediu de odihna Filip Alexandru Filip Alexandru Daca un salariat s-a aflat in concediu medical in perioada 2015-2017, mai are dreptul la concediul de odihna pentru zilele acestor ani? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa concediu medical crmnradu crmnradu Buna ziua! Am o colega care in cursul acestui an a efectuat peste 180 de zile calendaristice de concediu medical, in etape, intercalat cu program redus, cod ... (vezi toată discuția)