avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical si concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical si concediu de odihna

Daca un salariat s-a aflat in concediu medical in perioada 2015-2017, mai are dreptul la concediul de odihna pentru zilele acestor ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:11, 30 Martie 2018
Da.
Vorbim despre sectorul privat sau bugetar ?
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mediul bugetar
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana la 16.06.2016, potrivit art.5 din HG 250/1992 :
(1) Salariaţii care au lipsit de la serviciu intregul an calendaristic, fiind în concediu medical sau în concedii fără plata acordate potrivit art. 25 alin. (3), nu au dreptul la concediul de odihnă pentru acel an.

(2) În cazul în care perioadele de concedii medicale şi de concedii fără plata prevăzute la art. 25 alin. (3), insumate, au fost de 12 luni sau mai mari şi s-au intins pe 2 sau mai mulţi ani calendaristici consecutivi, salariaţii au dreptul la un singur concediu de odihnă, acordat în anul reinceperii activităţii, în măsura în care nu a fost efectuat în anul în care s-a ivit lipsa de la serviciu pentru motivele prevăzute la alin. (1).

Incepand cu aceasta data, art.5 a fost abrogat, fapt care inseamna ca, concediul pentru incapacitate temporară de muncă nu mai afectează durata concediului de odihnă anual, la care au dreptul salariaţii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna pe perioada incapacitatii de munca ravecabot ravecabot Buna ziua intrebarea mea este cum se acorda concediului anual de odihna pentru persoanele ale caror concediu medical depaseste 12 luni si se intinde pe ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii anca_luc anca_luc Buna ziua, Datorită unor probleme grave de sănătate sunt în concediu medical de un an de zile și urmează să prelungesc încă șase luni cât am ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa cic Anasia Anasia Buna ziua! Lucrez la o institutie publica. Din 04 februarie 2011 am fost in concediu medical pentru iminenta de avort, pana s-au terminat zilele de concediu ... (vezi toată discuția)