avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concediu de odihna dupa CIC
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concediu de odihna dupa CIC

Buna ziua!
Lucrez la o institutie publica. Din 04 februarie 2011 am fost in concediu medical pentru iminenta de avort, pana s-au terminat zilele de concediu medical la care aveam dreptul. Era prea devreme sa intru in concediu prenatal, starea de sanatate era foarte proasta, asa ca am luat cele 25 zile de concediu de odihna care le aveam pentru intreg anul 2011. Dupa concediul de odihna efectuat, am mers la serviciu trei zile si apoi am intrat in concediul prenatal, pana la nasterea copilului. Sarcina a fost una cu mari probleme, cu internari repetate, cu stat in pat in ultimele luni si cu riscuri foarte mari pentru mine si copil. Dupa 2 ani am revenit la serviciu incepand cu 29.07.2013. Exista posibilitatea sa beneficiez, acum in 2013, de concediul de odihna aferent lunilor lucrate sau se considera ca am efectuat tot concediul in 2011 si pentru fractiunea din 2013? Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 7 Noiembrie 2013
ART. 5 din HG 250/1992
,, (1) Salariatii care au lipsit de la serviciu intregul an calendaristic, fiind in concediu medical sau in concedii fara plata acordate potrivit art. 25 alin. (3), din HG 250/1992 nu au dreptul la concediul de odihna pentru acel an.
(2) In cazul in care perioadele de concedii medicale si de concedii fara plata prevazute la art. 25 alin. (3),din HG 250/1992 insumate, au fost de 12 luni sau mai mari si s-au intins pe 2 sau mai multi ani calendaristici consecutivi, salariatii au dreptul la un singur concediu de odihna, acordat in anul reinceperii activitatii, in masura in care nu a fost efectuat in anul in care s-a ivit lipsa de la serviciu pentru motivele prevazute la alin. (1).''
Aveti dreptul la CO aferent perioadei 29.07.2013 - 31.12.2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna pe perioada incapacitatii de munca ravecabot ravecabot Buna ziua intrebarea mea este cum se acorda concediului anual de odihna pentru persoanele ale caror concediu medical depaseste 12 luni si se intinde pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa concediu medical crmnradu crmnradu Buna ziua! Am o colega care in cursul acestui an a efectuat peste 180 de zile calendaristice de concediu medical, in etape, intercalat cu program redus, cod ... (vezi toată discuția)
Concediu medical si concediu de odihna Filip Alexandru Filip Alexandru Daca un salariat s-a aflat in concediu medical in perioada 2015-2017, mai are dreptul la concediul de odihna pentru zilele acestor ani? (vezi toată discuția)