avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna dupa concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna dupa concediu medical

Buna ziua!
Am o colega care in cursul acestui an a efectuat peste 180 de zile calendaristice de concediu medical, in etape, intercalat cu program redus, cod 14. Vechimea ei este de peste 30 ani, iar dreptul la concediul de odihna este de 25 zile lucratoare/an. Suntem intitutie bugetara (personal contractual) si as dori sa stiu la cate zile de concediu de odhna are dreptul in anul 2011. Afecteaza cele peste 180 de zile de cm dreptul la cele 25 zile de co???
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: resurseumanealba , utilizator 19:59, 28 Noiembrie 2011
Nu isi pierde dreptul de a efectua concediul de odihna, conform:
H.G. nr. 250 din 8 mai 1992 - privind concediul de odihna si alte concedii ale salariatilor din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare:

Art. 5
(1) Salariatii care au lipsit de la serviciu intregul an calendaristic, fiind in concediu medical sau in concedii fara plata acordate potrivit art. 25 alin. (3), nu au dreptul la concediu de odihna pentru acel an.
(2) In cazul in care perioadele de concedii medicale si de concedii fara plata prevazute la art. 25 alin. (3), insumate, au fost de 12 luni sau mai mari si s-au intins pe 2 sau mai multi ani calendaristici consecutivi, salariatii au dreptul la un singur concediu de odihna, acordat in anul reinceperii activitatii, in masura in care nu a fost efectuat in anul in care s-a ivit lipsa de la serviciu pentru motivele prevazute la alin. (1).
Multumesc!
Sa inteleg ca, dupa.... 180 de zile de concediu medical/2011 are dreptul anul acesta si la 25 zile lucratoare de co..
Tot in aceeasi situatie sa inteleg ca se incadreaza si o persoana care a efectuat co in lunile ianuarie si februarie 2011 (25 zile lucratoare) si pana in prezent a acumulat 70 de zile de concediu fara plata.
Da. Acest lucru este valabil doar in sistemul bugetar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma va rog în legatura cu concediul de odihna... MARA MALINA MARA MALINA Lucrez in sanatate -bugetari... In data de 17.04. 2012 m-am intors din concediul de crestere a copilului de 2 ani si mi s-a spus acum ca nu am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa cic Anasia Anasia Buna ziua! Lucrez la o institutie publica. Din 04 februarie 2011 am fost in concediu medical pentru iminenta de avort, pana s-au terminat zilele de concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical si concediu de odihna Filip Alexandru Filip Alexandru Daca un salariat s-a aflat in concediu medical in perioada 2015-2017, mai are dreptul la concediul de odihna pentru zilele acestor ani? (vezi toată discuția)